Piskuinen Hakala teki MM-debyyttinsä heti Kanadan tähtiä vastaan

MAAJOUKKUE / Haastattelu
155-senttinen Hakala sai vääntää kunnolla kanadalaisia vastaan.
Kuva © Julia Heino, julia.heino@jatkoaika.com
Suomen ja Kanadan välinen ottelu oli selvästi USA-ottelua fyysisempi. Uransa ensimmäisen naisten MM-ottelun pelannut hyökkääjä Sanni Hakala sai tulikasteensa kovassa paikassa.

Monituhatpäinen kanadalaisyleisö hurrasi ja piti meteliä yllä, kun Suomen ja Kanadan joukkueet astelivat otteluun. Sanni Hakala oli puolustaja Ella Viitasuon kanssa uuden edessä, sillä luvassa oli uran ensimmäinen naisten arvokisaottelu. 

− Vähän jännittyneet fiilikset siinä oli, mutta sain heti otteluun alkuun hyvän, terävän vaihdon, niin alkoi tekeminen rentoutua, Hakala kertoili.

Terävän vaihdon lisäksi Hakala sai kovaa kyytiä heti neljännellä minuutilla, kun hän lensi Brigette Lacquetten töytäisystä ilkeän näköisesti pää edellä laitaan. 155-senttinen hyökkääjä pisti törmäyksen myös vähän omaan piikkiinsä.

− Joo, no se on välillä vähän omaakin vikaa. Olen sen verran pienikokoinen, että aina ei välttämättä ole järkevää ihan joka koloon mennä. Kanadalainen ei nähnyt, että tulin takaapäin kovalla vauhdilla, otin kiekon ja hän kääntyi juuri päin, kun olin irti laidasta. Pitää olla vähän tarkempana, Hakala analysoi.

Kontakteja Hakala ei silti välttele, sillä hän nauttii niistä.

− Nämä ovat kyllä mahtavia pelejä. Tykkään vauhdista ja kovasta pelistä, sillä tykkään ottaa osumia. Tämä ottelu oli hieno avaus kisaurakalleni, Hakala hymyili.

Hakala matkusti kisoihin, kun Emma Nuutisen loukkaantuminen muutti tilannetta. Ennen Kanada-ottelua hän ollut jatkuvassa valmiudessa.

− Olen ollut jokaisessa treenissä mukana ja mennyt joukkueen mukana normaalisti. Olen pyrkinyt tuomaan hyvää fiilistä tiimiin ja tsempata. Vähän odottelua tässä on ollut, mutta kyllä töitä on tehty jatkuvasti, että on valmis, jos ja kun pääsee pelaamaan.

− Matkustamisen jälkeen muutama päivä meni väsymyksen kanssa, mutta kyllähän se kuuluu asiaan, kun tänne asti lentää. Muuten olen viihtynyt hienosti ja porukka on mahtava, Hakala tuumasi.

Suomen päävalmentaja Pasi Mustonen kehaisi lyhyesti Hakalan hyvää avausottelua.

− Häneltä oli kyllä pirteä sisääntulo turnaukseen ja hän täytti kyllä täysin kaikki odotukset.

Hakala tietää itse hyvin, mitä häneltä odotetaan. Omia vahvuuksia pitää osata tuoda esiin.

− Luistelu kuuluu omiin vahvuuksiini, ja sen pitää näkyä, varsinkin pohjoisamerikkalaisia vastaan. Valmennus odottaa omien vahvuuksieni käyttöä eli juuri vauhtia ja tietynlaista kovuutta.

» Lähetä palautetta toimitukselle