Pirnes koeajastaan: "Parin viikon päästä sanovat, että täällä pysyt"

LIIGA / Haastattelu
Illan suurimman huomion varasti lehdistötilaisuuteen astellut Esa Pirnes
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Oulun Kärpät marssitti TPS-pelin jälkeiseen lehdistötilaisuuteen tutun paluumuuttajan. Esa Pirnes saapuu Kärppiin vuoden sopimuksella, johon sisältyy kuukauden koeaika.

Pari päivää sitten kanadalaisfloppi Nicolas Deschampsin poispotkinut Kärpät marssitti median eteen tiistain pelin jälkeen joukkueen uuden ykkössentterin. Viime kaudella mestaruuden Kärpissä voittanut Esa Pirnes oli oululaisille tuttu ja turvallinen valinta.

Kärppiin Pirnes palaa hyvillä mielin ja intoa täynnä.

− Neuvottelut menivät todella nopeasti. Loppuviikosta Kärpät kysyi kiinnostusta, viikonloppuna oli hiljaista ja eilen viimeisteltiin asiat, Pirnes kertoo.

− Täällä lopetin kauden ja nyt aloitan uuden vähän myöhemmin kuin muut, kun oli muutama pekkaspäivä varastossa. Tänne oli kuitenkin helppo tulla vähän myöhässäkin, sillä systeemit ovat tuttuja.

Pirnes paljasti pelanneensa viime kevään pudotuspelit murtuneella nilkalla. Kauden päätyttyä edessä oli leikkaus ja toipuminen operaatiosta.

Sen jälkeen keskushyökkääjä on harjoitellut pääkaupunkiseudulla muun muassa suomalaisten NHL-pelaajien kanssa maajoukkuevalmentaja Kari Jalosen valvovan silmän alla.

− Murtuma oli tullut nilkkaan runkosarjan lopulla. Muutamia viikkoja meni siitä toipuessa, mutta sen jälkeen olen harjoitellut jäällä 4-5 kertaa viikossa ja siihen päälle punttisalitreenit, Pirnes juttelee.

Kärpät neuvotteli Pirneksen kanssa jo kesällä jatkosopimuksesta, mutta nilkkaoperaation takia molemmat osapuolet päättivät yksissä tuumin ottaa aikalisän.

− Kun tulin tänne helmikuussa, niin minulle sanottiin, että täällä on ensi kaudeksi kaksi sentterin paikkaa auki. Nyt yksi on täytetty, mutta en tiedä tarkemmin mikä Kärpillä on tavoite jatkossa hankintojen suhteen, Pirnes taustoittaa.

Pirneksen sopimuksessa on tämän tason pelaajalle harvinainen koeaika-pykälä. Se ei kuitenkaan itsevarmaa Pirnestä hetkauta.

− Ei se minua haittaa yhtään. Pelaan niin hyvin, että he sanovat parin viikon kuluttua, että täällä pysyt, Pirnes päättää.

Pirnes esiintyy Kärppien riveissä ensimmäisen kerran keskiviikon kotipelissä Rauman Lukkoa vastaan. 

» Lähetä palautetta toimitukselle