Pirnes joukkueensa aloituksesta: "Käynnistyimme hitaasti"

LIIGA / Haastattelu
Esa Pirnes oli tyytymätön Kärppien ottelun aloitukseen.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Kärpät saalisti perjantaina puolivälieräsarjassaan avausvoiton HPK:ta vastaan. Ottelusta ei muodostunut Kärpille helppoa iltapuhdetta. Avausmaalin viimeistellyt Esa Pirnes ei ollut tyytyväinen joukkueensa otteisiin ottelun alkupuoliskolla.

HPK tuli perjantain avausotteluun alusta alkaen rohkealla peli-ilmeellä hakemaan kotietuun oikeuttavaa voittoa. Vieraiden kova ja aktiivinen karvaus tuotti ongelmia Kärppien hyökkäysten rakentelulle sekä avauspelille. Esa Pirnes kävi läpi syitä ongelmille.

− Alussa näki selkeästi sen, että HPK:lla oli parempi pelituntuma kuin meillä. Tietenkin mekin olimme harjoitelleet hyvin, mutta vaikka kuinka harjoituksissa yrittää puskea happoa, niin se ei ikinä ole sama asia kuin pelaaminen, pohti Pirnes.

Toisen erän alussa Pirnes pääsi viimeistelemään erittäin tärkeän avausmaalin. Sen ansiosta Kärpät sai pelillisen käsijarrun pois päältä ja pääsi paremmin peliin kiinni.

− Rystyllä pääsin maalin edestä tökkäämään. Yritin saada kiekon vain maalia kohti. Kiekko otti omituisen kaaren ja painui takaylänurkkaan. En yrittänyt missään nimessä sinne sijoittaa, kertasi Pirnes maaliaan.

Kolmannessa erässä pääosaan nousivat HPK:n ottamat kaksi isoa rangaistusta. Tarjotusta ylivoima-ajasta huolimatta ei Kärpät onnistunut tilanteita hyödyntämään maalien muodossa.

− Ottelun kolmas erä oli mielestäni meiltä todella hyvä. Ylivoimaa meille tarjottiin, mutta ei onnistuttu ratkaisua vielä siinä tekemään. Jäähyjen jälkeen saimme kuitenkin maalipaikkoja paremmin, ja sitten sen ratkaisun teimmekin.

Kahdesta suurempaan jäähyyn johtaneesta tilanteesta Pirneksellä oli selkeä näkemys.

− Aivan selviä tilanteita ne olivat, ja tuomiot menivät oikein. Oli onni onnettomuudessa, että Ville Pokka otti taklauksen vastaan ollessaan melkein laidassa kiinni. Jos taklaus olisi osunut metrin aiemmin, olisi pää kolahtanut pahasti laitaan.

Puolivälierien avausotteluun Pirneksen kentällistä oli muokattu hieman runkosarjan lopusta. Toni Kähkösen paikan kentällisen toisena laiturina otti Juhamatti Aaltonen.

− Mielestäni yhteispeli Aaltosen kanssa toimi hyvin. Jonkin verran olemme maajoukkueessa yhdessä pelanneet. Huikea pelimieshän se on, mutta vielä meillä on paljon parantamisen varaa. Onneksi näillä kilometreillä osaa pelata kenen kanssa tahansa.

Joukkueiden välinen toinen osaottelu pelataan jo seuraavana päivänä Hämeenlinnassa. Kärpät ja HPK matkaavat yhteisellä lennolla Etelä-Suomeen.

− Meidän pitää saada seuraavassa pelissä paljon parempi aloitus ja olla valmiimpia. Tänään käynnistyimme hitaasti ja annoimme liikaa kaverille aseita. Hämeenlinnassa ei ole ikinä helppoa pelata, joten meidän pitää lähteä puolustuspään kautta hakemaan sitä toista voittoa, päätti Pirnes ja lähti seuraavan haastattelun kautta palauttavalle lenkille.

» Lähetä palautetta toimitukselle