Pirnes: "Emme saaneet muuta kuin uuden mahdollisuuden"

LIIGA / Haastattelu
Esa Pirnes on onnistunut maalinteossa kahdessa viimeisimmässä finaaliottelussa.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi

Kärppien ykkösketjun sentteri Esa Pirnes on iskenyt maalin kahdessa viimeisimmässä finaaliottelussa. Tänään Pirnes tälläsi Kärpät ansaittuun 1-0-johtoon ylivoimalla.

− Kerkesin katsoa sen verran, että sain Tapparan pakin maskiin. Siitä oli hyvä tällätä kiekko maaliin, tyytyväinen Pirnes jutteli ottelun jälkeen.

Kärpät oli illan ottelussa selkä seinää vasten, sillä tappiolla oululaisten kaulaan olisi ripustettu hopeamitalit ja kausi olisi päättynyt suureen pettymykseen.

Kuvio on sama koko loppukauden.

− Jatkossa meidän täytyy pelata jokaisessa pelissä kauden paras pelimme. Muuten saa alkaa tähän maalarin valkoiseen kroppaan aurinkorasvaa levittämään ja kesän viettoon, Pirnes nakkaa.

Kärppien kevät on vaikuttanut monen silmissä jopa liian helpolta. Selvähköt sarjat HPK:ta ja SaiPaa vastaan eivät asettaneet oululaisia todelliseen testiin. Tapparassa Kärpille on ollut pureskeltavaa yllin kyllin.

− Tietyllä tavalla olemme päässeet helposti etenemään. Koko ajan meille on tässäkin sarjassa ollut ykkösasia, että saisimme parhaamme itsestämme irti. Emme ole kuitenkaan sitä saaneet ennen tätä peliä. Nyt saimme sen kaivettua vähän tuollaisen epätoivon kautta, Pirnes mietti.

Tapparalla ei viidennessä finaalissa ollut juuri edes maalipaikkoja. Kärpät puolusti hyvin ja Tappara hyökkäsi totuttua hitaammin. Tamperelaisten ajatus oli ehkä karannut jo jollain tasolla mahdollisiin mestaruusjuhliin.

− Ihmismieli on jännä. Itsekin olen ollut vastaavassa tilanteessa ja juuri täällä Raksilassa Tapparan kanssa. Se on vaikeaa, kun lähdet ja mietit, että pitäisikö laittaa jo kauluspaitaa päälle vai miten tässä nyt mentäisiin, jos satuttaisiin voittamaan, Pirnes muistelee.

Kärppäsentterin oma ajatus ei sen sijaan karkaa oleellisesta.

− Heti siirtyi ajatukset jo seuraavaan peliin. Tähän ensimmäiseen haasteeseen vastasimme hienosti, mutta nyt meidät vasta tosissaan punnitaan, Pirnes päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle