Pikkuleijonien ykkössentteri: "Jessen ottaa mielellään jengiin kuin jengiin"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Aapeli Räsänen on Pikkuleijonien ykkössentteri.
Kuva © Puckfans.at / Andreas Robanser
Suomi on aloittanut alle 18-vuotiaiden MM-turnauksen kahdella voitolla Tšekistä ja Slovakiasta. Maanantain vastaisena yönä Suomen aikaa vastassa on Tanska. Jatkoaika kyseli ykkössentteri Aapeli Räsäsen tunnelmat ennen peliä.

Suomen alle 18-vuotiaiden maajoukkue kohtaa sunnuntain ja maanantain välisenä yönä Suomen aikaa alkulohkojen kolmannessa ottelussaan Tanskan. Kuudesta mahdollisesta pisteestä viisi kasannut Suomi on lohkossaan toisena pisteen jäljessä puhtaalla pelillä etenevää Kanadaa.

Suomi voitti lauantain ottelussaan Slovakian maalein 4-2. Tehot 1+1 merkkauttanut joukkueen ykkösketjua sentteröivä Aapeli Räsänen ei kuitenkaan anna joukkueelle puhtaita papereita voitosta huolimatta.

− Päälimmäisiksi fiiliksiksi jäi voitto, niistähän täällä kuitenkin pelataan. Hyvää oli myös se, että saatiin tällä kertaa pidettyä johto. Mutta kyllä siellä kehitettävää jäi vielä paljon, esimerkiksi maalinteon tehokkuudessa, Räsänen toteaa.

Ykkösketju, jossa Räsäsen laidoilla viilettävät 16-vuotiaat Kristian Vesalainen ja Eeli Tolvanen, on ollut kahdessa ensimmäisessä ottelussa tehokas.

− Jätkien kanssa on kyllä ollut mukava pelata, Räsänen sanoo.

− Palaset loksahtelivat aikalailla kohdilleen jo helmikuun Rauman turnauksessa, ja nyt olemme saaneet jatkettua siitä hyvin. Vielä olisimme toki voineet tehdä vieläkin tuhoisampaa jälkeä niistä paikoista, mitä on ollut, mutta säästetään ne sitten myöhäisempään vaiheeseen turnausta.

Täysillä pitää pelata jokaista maata vastaan. Muuten käy kylmät.

Kahden pelin jälkeen piste per peli -tahdissa oleva Räsänen on voittanut turnauksessa aloituksia yli 71 prosentin tehokkuudella. Pelit ovat siis henkilökohtaisellakin tasolla alkaneet hyvin.

− Tämä on hyvä startti, mutta pitää pystyä parantamaan vielä aika paljon. Aloitukset ovat menneet hyvin, siitä täytyy pystyä pitämään kiinni. Pieni huoli, tehokkuus ja sellainen himo maalintekoon täytyy vielä ainakin lisätä, Räsänen analysoi.

Suomi kohtaa kolmelta maanantaiaamuna täkäläistä aikaa alkavassa ottelussa Tanskan. Kaksi ensimmäistä otteluaan maalisuhteella 6-15 hävinneet juutit eivät ole aivan tuntematon ryhmä Pikkuleijonille.

− Pelasimme kesällä Tanskan U20-joukkuetta vastaan Vierumäellä, ja taisimme voittaa 5-1 tai 6-1. Se ja näiden parin pelin tulokset, mitä he ovat täällä pelanneet, on ainoa, mitä Tanskasta tiedän. Mutta emme millään lailla voi lähteä takki aukki peliin. Tässäkin turnauksessa on jo tullut jos jonkinmoisia yllätyksiä ja venymisiä, jotka ovat osoittaneet sen, että täysillä pitää pelata jokaista maata vastaan. Muuten käy kylmät, Räsänen muistuttaa.

Suomi saa kisajoukkueen mukaan Kärpissä SM-pronssiin seurajoukkuekautensa päättäneen Jesse Puljujärven. Räsänen ottaa ikäluokan supertähden ilomielin ryhmään mukaan.

− Hän on ehdottomasti tervetullut vahvistus. Jesse on niin kovan tason pelimies ja hyvä jätkä, että sen ottaa jengiin kuin jengiin.

» Lähetä palautetta toimitukselle