Pikkuleijonien Lehkonen pitää oman tason mittausmahdollisuudesta

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Lehkonen pitää siitä, kun saa mitata tasoaan kovia vastustajia vastaan.
Kuva © Vilja Päätalo - vilja.paatalo@jatkoaika.com
Artturi Lehkonen on yksi Pikkuleijonien hyökkäyspelin kulmakivistä. Avauspelissä Norjaa vastaan syntyivät tehot 1+1. Lehkonen on myös ilahtunut huikeasta tilaisuudesta päästä mittaamaan tasoaan kovia vastustajia vastaan.

Artturi Lehkosella on selkeä näkemys MM-kisojen erosta arjen Liiga-peleihin. Henkilökohtaisia tavoitteita laituri ei ole turnaukseen kuitenkaan asettanut, vaan aikoo enemmänkin nauttia ja käyttää mahdollisuudet hyväkseen.

− Kyllä sen huomaa, kun tulee nuorten MM-kisoihin. Ovathan nämä aivan erilaisia pelejä kuin Liigassa. Täällä tulee enemmän taklauksia ja on enemmän tunnetta pelissä.

− Ei minulla ole henkilökohtaisia tavoitteita, mutta totta kai tämä on huikea mahdollisuus päästä mittaamaan oma taso. Tästä pitää nauttia ja käyttää mahdollisuus edukseen.

Kuopiolaishyökkääjä on ylpeä saadessaan kantaa Suomen pelipaitaa ja uskoo, että Suomella on täydet mahdollisuudet kaataa Ruotsi lauantain hegemoniaottelussa.

− Leijona-paidan kantaminen on aivan huikeata ja Maamme-laulun kuuleminen pelin päätyttyä on aina hienoa.

− Saamme mitattua oman tasomme Ruotsia vastaan ja se antaa suuntaa jatkoon. Uskon, että huomenna on kova peli, mutta kyllä meillä on mielestäni täydet mahdollisuudet voittaa se ja siten huikea mahdollisuus hiljentää ruotsalainen yleisö kuin Globen aikanaan.

Lehkonen luottaa muutenkin Pikkuleijonien mahdollisuuksiin MM-turnauksessa.

− Minusta meillä on hyvät mahdollisuudet menestyä. Meillä on todella hyvä maalivahtipeli. Siitä kaikki lähtee ja se on ydinasemassa. Meillä on myös hyvät puolustajat ja Rasmus Ristolainen on siinä vielä kirsikkana kakun päällä. Meidän ykkösketjun pelaajien pitäisi vielä laittaa enemmän kiekkoja maaliin. Ei sitä koskaan tiedä, mihin pääsemme onnistuessamme.

Lehkonen on pelannut tällä kaudella KalPassa Liigaa 33 ottelua, joissa on syntynyt tehot 7+13. Laituri on tottunut kantamaan vastuuta ja uskoo kuopiolaisten mahdollisuuksiin vielä kuluvalla kaudella. Perjantai-iltainen tappio Ilvekselle lukemin 2-4 loi kuitenkin mietteliään katseen Lehkosenkin naamalle.

− Kymmenen parhaan joukkoon meillä on vielä hyvät mahdollisuudet ja suoraan pudotuspelipaikkaankin pienet mahdollisuudet. Meidän täytyy vaan alkaa voittaa tärkeitä otteluita ja yläpuolellamme olevia joukkueita. Tuo Ilves-ottelukin oli tärkeä niin sanottu kuuden pisteen ottelu meille, mutta valitettavasti hävisimme sen. Nyt meidän täytyy kuroa se etu taas kiinni.

− Pisteitä on vielä paljon jaossa ja paniikkinappulaa ei tarvitse todellakaan vielä painaa. Kausi on pitkä ja se on vähän niin kuin maratonjuoksu. Pitää ottaa rauhallisesti, sillä kaikille tulee huonoja ja hyviä hetkiä. Se, miten ne pystyy käsittelemään ja kääntämään voitoksi, ratkaisee.

» Lähetä palautetta toimitukselle