Pikahaastattelussa Tomas Fleischmann

Muut Sarjat / Haastattelu
Puolivälierässä Slovakia – Tshekki yksi pelin ratkaisupelaajista oli tshekkien liukas ja taitava hyökkääjä Tomas Fleischmann, joka iski tehot 1+2.

- Pelasimme joukkueena paljon paremmin kuin aikaisemmin. Emme ole pelanneet yhdessä paljon ja nyt alamme tuntea toisemme ja pelityylimme paremmin. Tiedämme, miten meidän täytyy pelata.

Fleischmann iski Tshekin ensimmäisen osuman ja tasoitti pelin slovakkien karattua johtoon. Sama mies oli tärkeässä roolissa myös pelin kääntäneissä Tshekin toisessa ja kolmannessa maalissa. Fleischmann oli merkitty otteluun nelosketjuun, mutta pääsi pelaamaan lähes koko pelin ykköstähtien Jiri Hudlerin ja Rostislav Oleszin kanssa.

- Olin alussa 10. hyökkääjä ja vaihtelin sitten ketjusta toiseen, kun jotkut kaverit alkoivat väsyä, jutteli omasta roolistaan vaatimaton Fleischmann.

Nuori tshekkihyökkääjä on Detroit Red Wingsin toisen kierroksen varaus vuodelta 2002. Mies on kuitenkin jäänyt hieman saman seuran varaaman Jiri Hudlerin varjoon. Fleischmann karisti nopeasti kotimaansa pölyt jaloistaan ja pelaa nyt toista kauttaan WHL-junioriliigassa Moose Jaw Warriorsin riveissä. Ensimmäisellä kaudella Fleischmann oli koko liigan toiseksi paras tulokas kerättyään 65 pelissä 71 pistettä. Tämä kausi on mennyt vielä paremmin, 32 pelissä on kertynyt jo 47 pistettä. Fleischmann on mennyt omasta mielestäänkin eteenpäin, mutta puhetta ylöspäin siirtymisestä ei ole vielä kuulunut.

- En tiedä Red Wingsistä oikein, en ole puhunut heidän kanssaan pitkään aikaan.

Ensi vuoden pelipaikastaan mahdollisen NHL-lakon iskiessä Fleischmannilla ei ollut tietoa.

- Ensi kausi on Detroitista kiinni, he määräävät.

Tulevassa välierässä Tshekki kohtaa uudestaan Kanadan, joka päihitti ensimmäisessä ottelussa tshekit vahvan esityksen päätteeksi 5-2. Tshekeille ei tuossa ottelussa jäänyt juuri mahdollisuuksia.

- Pelasimme ensimmäiset 12 minuuttia hyvin, mutta sitten he saivat ensimmäisen maalin helpolla ja pääsivät pelaamaan helposti omaa peliään. En oikein tiedä miksi me kaikki olimme jotenkin väsyneitä, kertoi Fleischmann.

» Lähetä palautetta toimitukselle