JYP - IFK
KOO - SPO
PEL - TPS
SAI - TAP
BOS - STL 2.00
NYI - NJD 2.00
NYR - CHI 2.00
TBL - TOR 2.30
NSH - WPG 3.00
MIN - ANA 3.00
DAL - LAK 3.30

Pikahälytyksellä Liiga-debytoinut Perhonen ei myöntänyt jännittäneensä

LIIGA / Haastattelu
Samu Perhonen keräsi tänään 16 torjuntaa, eikä päästänyt maaliakaan.
Kuva © Atte Rissanen - atterissanenphotography.com
Liiga-debyyttinsä tehnyt KalPa-maalivahti Samu Perhonen kutsuttiin veräjänvartijaksi pikavaroituksella. Nuorukainen aloitti pääsarjatasolla erittäin komeasti pitämällä nollapelin.

KalPan maalivahtikuviot menivät uusiksi tänään, kun ykkösmaalivahti Eero Kilpeläinen ei pystynyt pelaamaan ja maalia vartioi Liiga-ensikertalainen Samu Perhonen. Jännittämisaikaa ei nuorelle miehelle paljoa jäänyt.

- Ihan viimeisin varmistus siitä, että pelaan tänään tuli tuossa kun tulin hallille ennen illan peliä. Aamujäiden jälkeen kuitenkin sanottiin, että voi olla että pelaan tänään.

Perhonen pelasi ottelun vakuuttavasti, kuten nolla päästettyä maalia kertovat. Pientä pomputtamista sattui läpi ottelun, mutta hän ei kuitenkaan myöntänyt jännittäneensä.

- Ei oikeastaan edes jännittänyt, yllättävänkin rennosti pääsi pelaamaan vaikka ei olekaan ennen tullut tällä tasolla pelattua. Treeneissä on sujunut ihan hyvin ja ainoa harjoitusottelu minkä pelasin niin sujui myös mainiosti. Tuntuu siltä, että oma itseluottamus on nyt kohdillaan.

Aivan 11 sekuntia ennen loppua oli vielä vaaranpaikka, kun SaiPa-laukaus pomppi vaarallisen näköisesti Perhosen varusteista sivuverkkoon.

- En oiken itsekään tiedä mistä se pyörähti, jotain outoa siinä sattui. Huomasin kuitenkin nopeasti, että ei se onneksi maaliin mennyt. Vähän pomppi muutenkin läpi ottelun, mutta aina pitää jättää jotain parannettavaa, Perhonen virnisti.

Eero Kilpeläisen tilanteesta ei ole tarkempaa tietoa, joten voi olla, että Perhonen saa vielä lisää vastuuta KalPa-maalilla.

» Lähetä palautetta toimitukselle