Pietilä suorasanaisena: "Jos tappioputki vältetään, ollaan pudotuspeleissä satavarmasti"

MESTIS / Haastattelu
Olli-Aleksi Pietilä tavoittelee johtavan hyökkääjän paikkaa.
Kuva © Oona Sarajärvi
Rovaniemellä viihtyvä Olli-Aleksi Pietilä nousi viime kauden keväällä yhdeksi tärkeimmäksi hyökkääjäksi RoKin riveissä. Tällä kaudella pelaajalta voi odottaa jälleen kehitystä eteenpäin samoin kuin joukkueelta.

JYPin junioreissa useita vuosia pelannut Olli-Aleksi Pietilä siirtyi vuonna 2015 JYP-Akatemiasta juuri Mestikseen nousseeseen RoKiin. Nyt alkava kausi on hyökkääjälle kolmas Rovaniemellä. Uran ehkä suurin pelillinen kehitysaskel tuli viime kaudella. Tähän kauteen Pietilä on valmistautunut vielä paremmin.

− Valmistautuminen oli erilainen siinä, että aikaisempina kesinä olen ollut töissä, mutta nyt keskityin harjoittelemaan. Aiempaan verraten harjoittelumäärä kasvoi ja pääsin levänneenä harjoittelemaan, kun ei ollut työpäivän kuormaa alla. Muutos näkyi testeissä ja toivottavasti näkyy nyt kauden aikana kaukalossakin, joka on tärkein juttu.

Omiin peliesityksiin valmistavissa otteluissa 23-vuotias ei ole tyytyväinen vaan kertoi pelirytmin olleen hukassa.

− Vähän on ollut hakemista pelaamisessa enkä ole päässyt vielä siihen omaan hyvään tekemiseen. Onneksi nämä on ollut vasta harjoituspelejä ja perjantaina se taso vasta mitataan. 

Alkavalle kaudelle Raahen Kiekon kasvatti on asettanut muutaman tavoitteen, joiden päämääränä on kehittyä ja päästä uralla eteenpäin.

"Henkilökohtaisesti haluan olla voittava pelaaja"

− Henkilökohtaisesti haluan olla voittava pelaaja. Peruslähtökohta jokaisessa pelissä on, että pyrin omalta osaltani voittamaan ja sitä kautta auttamaan joukkuetta voittoa kohti. Lisäksi haluan herättää kiinnostusta ylhäällä, jolloin saisin jonkilaista yhteydenottoa. Monta hyvää kaveria on päässyt Liigaan ja sinne itsekin haluan.

Viime kaudella Pietilän pelistä puuttui tasaisuus, joka vaikutti pelaajan tekemiseen välillä turhankin paljon. Nyt mies uskoo kokemuksen tasoittavan heilahteluja.

− Rutiinitaso on noussut sen verran ettei tarvitse olla enää superiltaa pystyäkseen tekemään tulosta vaan perushyvä tekeminen riittää. Siihen sitten niitä superiltoja välillä niin epätasaisuus ei haittaa, kun perustaso on hyvä.

Valmistavissa otteluissa on haettu eri ketjukoostumuksia. Pietilän sivuilla on ollut useimmiten Jarkko Harjula ja Tuomas Komulainen. Ketjurulettia hyökkääjä ei pidä suurena ongelmana.

− Ei sillä ole niin merkitystä kenen kanssa siinä pelaa, kun pelisysteemi on selvä. Tietenkin, jos pääsee pitkään pelaamaan samojen ketjukavereiden kanssa niin on helpompi sopia ketjun sisällä asioista, jotka helpottaa hyökkäysalueella maalipaikkojen luomista.

Uusia pelaajia Pietilä luonnehtii hyvin liikkuviksi ja taitaviksi. Uusi päävalmentaja Petri Karjalainen saa kiitosta vastuunannosta pelaajille.

− Tietyt suuntaviivat tulee valmentajien puolelta, mutta pelaajien omalle virtuoositeetille jätetään paljon tilaa eikä kahlita. Itse tykkään siitä tyylistä. Voin tehdä sellaisia ratkaisuja mitä muut ei ehkä tekisi. Se on minun pelityyliä ja siihen on nyt ainakin vapaus.

"pelaajien omalle virtuoositeetille jätetään paljon tilaa eikä kahlita"

Kahtena kautena perättäin samaan aikaan ilmaantunut kymmenen ottelun tappioputki on mietittänyt välillä myös Pietilää.

− Olen miettinyt miten se voi olla mahdollista. Tietenkin yksittäiset pelit on yksittäisiä pelejä ja onnellakin on paljon vaikutusta. Mutta näen, että tietynlainen väsymys siinä on tullut.

Hyökkääjä perään kuuluttaa niin pelaajan omaa kuin valmentajan vastuuta, ettei harjoitella yli jaksamisen.

− Harjoittelussa pitää pysyä kohtuus ettei tule taantumisia. Ratkaisu ei niinkään ole se määrä vaan tekemisen pitää olla laadukasta, eikä ylimääräistä aikaa vietettäisi hallilla, mikä lisää sitä kuormaa sekä henkisesti että fyysisesti.

− Siinä on työmaa, että tappioputki vältetään, ja jos se vältetään, niin me ollaan pudotuspeleissä satavarmasti, Pietilä toteaa itsevarmasti.

» Lähetä palautetta toimitukselle