Pienikokoinen Pitkänen ei Yonkmania kumarrellut: "Ei väistellä ketään, tällä kertaa johti niskalenkkiin"

LIIGA / Haastattelu
Pitkänen ja Yonkman nokikkain
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
Täksi kaudeksi KooKoon riveihin siirtynyt Miikka Pitkänen suorittaa läpimurtoaan Kouvolassa. Tällä kertaa huomiota eivät herättäneet nuorukaisen tehopisteet.

KooKoon vuoristoratamainen kausi sai jatkoa Jyväskylässä, kun JYP nappasi pisteet 3−0-voitolla. Vierailijat hallitsivat ottelun alkupuolta, mutta hukatut ylivoimat toivat lisää energiaa isännille.

Myös Miikka Pitkänen oli tyytyväinen joukkueensa alkuun, mutta harmitteli tehotonta ylivoimapeliä.

− Kaveri sai hyvästä alivoimapelistä virtaa, joka siirsi hallinnan heille.

Välillä kouvolalaisten kultakypärääkin kantanut Pitkänen ei taitojaan sen suuremmin Jyväskylässä väläytellyt. Oman paikallaolonsa hän teki kuitenkin kaikille selväksi kolmannessa erässä lähtemällä pienimuotoisille hippasille Nolan Yonkmanin kanssa.

Miehillä on pituuseroa lähes 30 senttiä ja painoakin kanadalaispuolustajalla on 40 kiloa enemmän. Tämä ei kuitenkaan saanut 21-vuotiaan taiturin päätä pyörälle.

− Ei kaukalossa väistellä ketään, tällä kertaa se johti minun niskalenkkiini. Silläkin saralla pitää tietty tehdä parhaansa, 19-vuotias taituri naureskeli.

Muutto Kouvolaan miellyttää

Omanlaista ennakkoluulottomuuttaan Pitkänen näytti vaihtamalla täksi kaudeksi Kuopion Kouvolaan. Siirtyminen uusiin ympyröihin onkin tehnyt nuorelle hyökkääjälle hyvää ainakin tehopisteiden valossa. Toista täyttä liigakauttaan pelaava kuopiolainen on iskenyt 23 otteluun 17 tehopistettä, kun viime kaudella pisteitä kertyi kuusi.

Paikka tulosketjussa olikin Pitkäsen tavoitteissa.

− Siirros on ollut itselleni hyvä, ja tykkään olla Kouvolassa. Muutto uusiin ympyröihin onkin tuonut minulle isomman roolin.

KooKoon otteita on vaivannut ailahtelevaisuus sekä otteluiden sisällä että välillä. Pisteitä on tullut tasaiseen tahtiin, mutta tasaisemmilla esityksillä niitä olisi tukullinen enemmän.

− Meillä on ollut osittain hyvää peliä. Parhaalla tasollamme voimme voittaa kenet vain, Pitkänen uhosi.

− Hyviä piirteitä löytyy, mutta parannettavaa riittää.

» Lähetä palautetta toimitukselle