Pettynyt Räsänen: "On kohtuutonta, että meitä kustaan silmään tuolla tavalla kaksi kertaa turnauksessa"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Aapeli Räsänen teki Suomen ensimmäisen maalin Tšekkiä vastaan.

Yksi Suomen joukkueen onnistujia läpi turnauksen ollut Aapeli Räsänen oli todella pettynyt tiukan Tšekki-tappion jälkeen.

Räsänen kertoo, että Suomi pyysi tarkistamaan Tšekin tasoitusmaalin, mutta tuomari ei voinut sitä tehdä. Tilanteessa Suomen maalilla oli ruuhkaa, ja pelaajat protestoivat tilanteessa käsisyöttöä.

− Tasoitusmaali oli sellainen, että ymmärrän jos kerran tapahtuu noin, mutta että kaksi kertaa meitä kustaan silmään tuolla tavalla, niin se on kohtuutonta tuollaisessa pelissä.

− Pyysimme tarkastusta, mutta sitä ei kuulemma saanut käydä katsomassa. En ymmärrä, miksi se pitää viheltää maaliksi heti, eikä menty suoraan puhelimeen. Mutta nämä ovat sellaisia asioita, että ne taistelut käydään jossain muualla.

− En tiedä, mitä siinä tapahtui. Lähdin tekemään vastataklausta, ja se sukelsi sieltä pää edellä.

Kun peli jatkui, Suomen joukkueella oli Räsäsen mukaan kaikki hyvin. Tšekin tasoitusmaali unohdettiin ja pelaajat keskittyivät uskomaan omaan tekemiseen. Suomi oli vahva koko pelin, eikä jatkoaika tuonut asiaan muutosta. Nuoret Leijonat hallitsivat selvästi muun muassa laukauksissa maalia kohti.

Jatkoajalla Tšekin Filip Chytil joutui paikkailtavaksi, kun Räsäsen kyynärpää osui häntä kasvoihin. Suomi ei saanut tilanteesta rangaistusta.

− En tiedä, mitä siinä tapahtui. Lähdin tekemään vastataklausta, ja se sukelsi sieltä pää edellä, Räsänen sanoo.

Ottelu venyi lopulta aina voittomaalikilpailuun saakka. Räsänen harmitteli, sitä että Suomella oli avaimet käsissään loppuun asti, mutta tarvittava maali jäi tekemättä.

Suomi uskoi ennen turnausta vahvasti jopa maailmanmestaruuteen. Tšekki-ottelun jälkeen pelaajat olivat ymmärrettävästi todella allapäin.

− Takki on ihan tyhjä. Ei positiivisia asioita pysty ajattelemaan ainakaan vielä. Me uskoimme niin paljon ja sitten, kun se rysähtää tuolla tavalla, ei sitä pysty kuvailemaan.

Tappion ja turnauksen päättymisen jokainen käsittelee Räsäsen mukaan omalla tavallaan. 

− Ei siihen ole yhtä tapaa. Urheilu on välillä tällaista.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös