Pettynyt konkari

LIIGA / Haastattelu
Vesa Viitakoski tuli täksi kaudeksi Kärppiin toteuttamaan unelmaansa Suomen mestaruudesta. Tuo haave jäi kuitenkin saavuttamatta, kun kaulaan ripustettiin hopeamitali.

Hävityn finaalisarjan jälkeen konkarin mieli ei luonnollisestikaan ollut kovin valoisa. Vanha totuus hopean kirkastumisesta ajan myötä oli toki tiedossa, mutta heti ottelun jälkeen se ei paljoa lohdutanut.

– Ei juuri nyt tunnu oikein miltään. Varmasti sitten myöhemmin, huokasi Viitakoski.

Kärpille pääsy finaaliin oli kuitenkin paljon enemmän kuin ennakkoarvailuissa luvattiin. Ison kasan pelaajiaan viime kaudesta menettänyt sekä päävalmentajaa vaihtanut joukkue selvisi kuitenkin mainiosti loppuotteluihin.

– Moni joukkueen ulkopuolelta ei uskonut finaalipaikkaan syksyllä, että onhan tämä sikäli hieno saavutus. Ei se kyllä silti nyt lohduta.

Finaalisarjan tulos oli kuitenkin tyly: 4-0 JYPille. Se ei jättänyt sijoja selityksille.

– Uskottiin, että olisimme voineet vielä venyä. Kaveri oli sen verran parempi. He voittivat kahdesti kotona, ja hakivat sitten pari voittoa täältäkin.

Moni uskoi, että Viitakoski ripustaa hokkarit naulaan, jos Kärpät vie pytyn. Tappion jälkeen tamperelainen ei kuitenkaan vielä osannut sanoa mitään jatkosuunnitelmistaan.

– On vielä liian aikaista sanoa jatkosta. Ei tiedä vielä yhtään.

» Lähetä palautetta toimitukselle