Petrus Palmu: "Pyritään kehittymään päivä päivältä"

LIIGA / Haastattelu
Petrus Palmu oli yksi kotijoukkueen onnistujista.
Kuva © Timo Savela
Petrus Palmu varattiin NHL:ään menneenä kesänä. Hän pelaa ensimmäistä liigakauttaan TPS:n paidassa. Illan ottelussa Vaasan Sporttia vastaan Palmu oli yksi illan onnistujista.

TPS kohtasi illan ottelussa kotonaan Vaasan Sportin, jonka se voitti selvin luvuin 7-2. Ottelun yksi onnistujista oli Petrus Palmu. Hän iski ottelussa ensimmäisen liigamaalinsa. Näin hän kommentoi kamppailun jälkeen ensimmäistä maaliaan sekä joukkueensa otteita. 

— Hyvät fiilikset, ihan positiivisesti joukkueella on lähtenyt kausi käyntiin. Vaikka joukkueella olikin nihkeetä kaksi ekaa erää. 

— Sovittiin jätkien kanssa kopissa, että pelataan huolellisemmin sekä aktiivisemmin ja siinä tuli sitten myös tulosta, Palmu jatkoi.

Palmu pelasi kotijoukkueen toisessa kentässä yhdessä kokeneen Eric Perrinin sekä Patrik Virran kanssa ja hän kuvailee kentällistään seuraavasti. 

— Siinä on ihan hyvin lähtenyt ja uskoisin, että siinä liikkuu ihan ok:sti kiekko ja kaikki osaa pelata. Varmaan ihan hyvältä näyttää.

Palmu on nuori tulevaisuuden hyökkääjä, joka muutama vuosi sitten teki suuren päätöksen lähtemällä pelaamaan OHL:ään, jossa hän vietti yhteensä kolme kautta. 

— Kyllä musta tuli sen kolmen kauden aikana ammattilainen siellä. Ei ollut hirveän radikaalimuutos ammattilaissarjaan, ehkä se oli se isoin juttu. Pystyi näinkin hyvin tulla näihin miesten peleihin.

Palmu siirtyi täksi kaudeksi Turun Palloseuraan, pelaten ensimmäisen kautensa liigassa.

— TPS on hyvä organisaatio ja minun mielestäni tämä oli paras vaihtoehto itselleni. Täällä on kova kilpailu pelipaikoista sekä ammattitaitoinen valmennus. Ne olivat ehkä suurimmat syyt sille, miksi saavuin Turkuun. 

Vancouver Canucks varasi Palmun menneenä kesänä NHL:ään. Palmu kommentoi mahdollisista suunnitelmistaan siirtyä Pohjois-Amerikkaan tulevaisuudessa. 

— Tämä kausi mennään ihan TPS:n paidassa. Nautitaan pelistä ja sydämellä mennään. Pyritään kehittymään päivä päivältä ja sitten näkee, että missä vaiheessa sinne siirrytään.

» Lähetä palautetta toimitukselle