Petri Vehanen - Oman kylän poika suurissa luistimissa

LIIGA / Haastattelu
Eräs tulevan SM-liigakauden mielenkiintoisimmista pelaajista on Lukon maalivahti Petri Vehanen. Hän sai täytettäväkseen todella suuret saappaat, olihan Lukon viime kauden maalivahti Bruce Racine yksi liigan parhaista veräjänvartijoista. Vehanen on Lukon oma kasvatti ja pelannut lähes koko uransa Raumalla. Kausi 1998-99 vierähti Norjan pääsarjan Stavangerissa missä Vehanen valittiin sarjan parhaaksi maalivahdiksi. Kaksi seuraavaa kautta hän availi vaihtoaition porttia kokeneiden kanadalaisvahtien Tom Draperin sekä Racinen varjossa. Nyt 24-vuotiaalla Vehasella on elämänsä tilaisuus näyttää todellinen osaamisensa.

JA: Mitä mieltä olet Lukon tämän kauden kokoonpanosta ja mitä odotat joukkueeltasi?

PV: Joukkue on tasainen, nuori ja nälkäinen. Hyvin menneiden harjoituspelien jälkeen playoff -paikka tuntuu realistiselta tavoitteelta. Uskon Tapparan, Jokereiden ja HPK:n nousevan sarjan kärkeen, mutta sen jälkeen kaikki on avoinna.

Mitä odotat itseltäsi tällä kaudella?

Ykkösmaalivahdin paikan vakiinnuttamista ja mahdollisimman tasaisen kauden pelaamista.

Vähensivätkö hyvin menneet harjoitusottelut paineita vai lisäsivätkö ne niitä?

Ennemminkin vähensivät itseluottamuksen kasvaessa. Nyt on helpompi lähteä tuleviin peleihin, sillä harkkapelien jälkeen tuskin heti teilataan vaikka joku ottelu menisikin hiukan heikommin tai muutama kiekko helpommin sisään.

Mitkä ovat omasta mielestäsi omat vahvuutesi ja heikkoutesi?

Vahvuudet saa joku muu määritellä ja heikkouksia en halua julkisesti mainostaa (naurua...).

Vietit vuoden Norjan liigassa Stavangerissa. Millaista siellä oli pelata ja opettiko vuosi paljon?

Norjan vuosi oli hienoa aikaa. Sain paljon vastuuta ja varmaan kehityin ihmisenäkin aika paljon.

Norjasta palasit takaisin Lukkoon ollaksesi kaksi kautta Draperin ja Racinen varamiehenä. Millaista aikaa se oli?

Välillä oli melko raskasta, kun lähes aina tiesi jo peleihin lähdettäessä ettei peliaikaa tule saamaan. Vaikka ainahan sitä oppii myös muita katselemalla. Ja harjoittelun suhteen aika oli antoisaa, oli rauha kehittyä omassa tahdissa.

Mitä sitten opit huippumaalivahdeilta?

Kaikkia pikkujuttuja...

Onko Lukossa ollut puhetta, mikä tulee olemaan toisen maalivahdin Jan Lundellin asema joukkueessa? Onko teillä selvä ykkös-kakkos -asetelma vai pelaako se, jonka peli kulkee paremmin?

Ei ole ollut mitään kummempaa puhetta, mutta ainakin näillä näkymin aloitan kauden pelaavana maalivahtina. Itsestähän se riippuu miten paljon peliaikaa tulee. Jollei koppeja ala tulla niin kai sitä jotain muuta sitten kokeillaan.

Millaisen vaikutelman olet saanut uudesta valmentajasta Ismo Lehkosesta? Millainen valmentaja hän on?

Ihan asiantuntevan oloinen äijä. Varmaan parhaimmillaan juuri nuorten kavereiden kanssa. Vaativa, mutta enemmän neuvoja antava ja ohjaava kuin huutava koutsi.

Lukon joukkuetta on vaivannut kova loukkaantumissuma. Millainen on oma terveydentilasi tällä hetkellä? Oletko koskaan kärsinyt mistään pahemmista loukkaantumisista?

Ei ainakaan tällä hetkellä ole mitään vammoja. Norjassa repesi polven ristiside, mutta se meni levolla ohi eikä se ole aiheuttanut jälkeenpäin ongelmia.

Mitkä ovat tulevaisuuden suunnitelmasi?

Pelata liigavahtina!

» Lähetä palautetta toimitukselle