Peter Zingoni ja pelipaikan metsästys

LIIGA / Haastattelu
Jatkoaika jututti TPS:n try-outilla olevaa yhdysvaltalaissentteri Peter Zingonia hävityn Blues-ottelun jälkitunnelmissa. Mukana on myös päävalmentaja Jukka Koivun mietteet pelipaikkaa jahtaavasta jenkistä.

Peter Zingoni astelee pukuhuoneesta käytävälle varsin raikkaana. Ihmekö tuo, sillä mies ei pelannut ottelussa sekuntiakaan, vaikka oli hänet merkitty kokoonpanoon. Miksi hän ei saanut peliaikaa?

- En tiedä. Minulle oli kuitenkin hyväksi katsoa, oppia peliä, tutustua pelisysteemiin ja katsoa miten tätä peliä täällä pelataan. Se oli hyvä kokemus ja hyvä peli katsoa. Olen valmis pelaamaan. Oli hyvä nähdä eri tyylistä kiekkoa, Zingoni kertoi.

Hän kiisti, että ottelun tiukkuudella ja Bluesin nopealla johtoasemalla olisi ollut suurikaan merkitys hänen olemattomaan peliaikaansa.

- Siinä saattaa olla jotain sen kanssa tekemistä. Voi se olla yksi syy. Päiväni alkoi kuitenkin sillä, että minulle kerrottiin, että tämä ryhmä on treenannut yhtenäisesti koko
kesän ja siihen väliin on uuden kaverin hankala mennä. Varsinkin vain paria päivää ennen peliä ja vain hypätä kokoonpanoon. Mutta se on ihan ok.

Eikö valmennusjohto kertonut sinulle syytä mikset pelannut tänään?

- Ei.

Zingolilla on kuitenkin varsin rajatusti aikaa näyttää kykynsä, mutta se ei tuntunut miestä huolettavan. Tai ainakaan hän ei sitä paljasta.

- No, näissä harjoituksissa joka päivä voin näyttää mihin pystyn. Onhan tämä tietenkin hieman lyhyt aika, mutta pitää vaan toivoa että tässä ajassa he näkevät pelissäni sellaisia elementtejä josta pitävät ja tekevät kanssani sopimuksen, sanoi ruskeasilmäinen jenkki rauhallisella äänellä.

Zingonille ei ole juuri kerrottu onko hän kokoonpanossa seuraavassa pelissä tai mitä ylipäänsä tapahtuu seuraavaksi.

- Ei ainakaan vielä. Tässä mennään päivä kerrallaan.

Entä onko sinulle kerrottu mitä roolia sinulta haluttaisiin?

- Ei.

Zingonin mielestä SM-liiga olisi hänelle sopiva sarja ja hänellä kuulemma riittäisivät rahkeet tänne.

- Mielestäni tuo oli hyvää peliä. Peli oli minunlaistani lätkää, nopeaa ja kovia taklauksia. Minusta minun vahvuuteni, nopeuteni ja vikkelyyteni, sopisivat hyvin tänne. Kuten sanoin, peli oli vauhdikasta, sitä oli kiva katsoa ja ajaa itseään sisään sillä tavalla, hän sanoi itsevarmasti.

Zingoni valotti myös prosessia miten hän päätyi Turkuun puremaan tuppea.

- Olin Saksassa viime kuussa pelaamassa Nurnbergin Icetigersissä, mutta heillä tuli ulkomaalaiskiintiö täyteen ja minun täytyi lähteä. Agenttini kautta sitten sain kuulla, että täällä saattaisi olla avoin paikka. Nyt olen täällä ja teen parhaani saadakseni tämän paikan, Zingoni selitti.

Zingonin lähtölaskenta jo pitkällä?

Parhaansa tekeminen ei aina riitä. Jukka Koivu kertoi ottelun jälkeisessä pressitilaisuudessa Zingonin tilanteesta. Virallisesti ratkaisu tapahtuu perjantai-aamuna, mutta ei tarvitse suuria ennustajan lahjoja lukeakseen rivien välistä, mikä herran tilanne käytännössä on:

- Huomenna aamulla ratkaistaan aamuharjoitusten jälkeen, että jääkö hän tänne vai ei. Hän on nyt viikon ollut meillä try-outilla ja siihen on kuulunut lämmin ruoka ja hotellihuone. Me haettiin vähän niin kuin pääpelaajaa, tämä herra tuli vähän niin kuin sattumalta tänne, eli ei ole sillä tavalla tietoinen hankinta ollut. Annettiin kuitenkin mahdollisuus ja hän on nyt viikon täällä ollut.

Kaikesta päätelleen Zingonin huomisiin toimiin ei tule kuulumaan Tampereelle vierasotteluun lähtevään bussiin nouseminen, vaan ennemminkin paluulipun ostaminen kotiin. Koivun kommentit ovat kohtuullisen suoraa kieltä siitä, mitä ulkomaalaisilta odotetaan Tepsissä:

- On tämä vähän ristiriidassa sen pelaajapolitiikan kanssa, mitä meillä on ollut. Jos tänne tulee, niin pitäisi kuitenkin olla pääpelaaja, eikä tulla tavallaan viemään neljännen kentän seutuvilta sitä jääaikaa näiltä omilta pelaajilta. Tää ratkeaa huomenna aamulla.

Kaikesta päätelleen Zingonin tulee kehittyä melkoisen ennennäkemättömällä vauhdilla aamuharjoituksiin mennessä, mikäli mielii saada jatkoa pestilleen. Selvemmin sanottuna: Kiitos ja näkemiin.

» Lähetä palautetta toimitukselle