Peter Tiivola mietteliäänä: "En tiedä mikä siinä on"

LIIGA / Haastattelu
Peter Tiivola iski Lukon molemmat osumat.
Satakunnan paikallistaistossa Lukon pelaaminen oli melko samanlaista kuin eilen: keskeneräistä ja aaltoilevaa. Peter Tiivola iski kahdesti Lukon ollessa pelillisesti aallonharjalla.

Pelillisen tason heilahtelu onkin yksi Lukon tämän hetken suurista ongelmista. Kun raumalaiset ovat pelin ytimessä, niin Lukko on selkeästi peliä määrittävä osapuoli.

Kolikon kääntöpuolena ovat päinvastaiset hetket. Erityisesti otteluiden alut ovat olleet molemmissa kauden otteluissa vaikeita. Myös Peter Tiivola tiedostaa tämän.

− En tiedä mikä siinä on. Tiedettiin Ässien tulevan kovaa ja että pitää pelata simppelisti, että ne eivät saa nopeaa maalia. Mutta on se kyllä selkeä parannuskohde, Tiivola myönsi.

− Tiedettiin Ässien tulevan kovaa ja ihan hyvin selvittiin siitä. Sitten Ässät sai vahinkomaalin, mutta sen jälkeen ote alkoi siirtyä meille. 

Vierailijat ottivatkin komennon pitkäksi aikaa. Ensin Tiivola iski tasoituksen juuri Ässien tultua täysilukuiseksi ja toisen kerran hetkeä myöhemmin. Tämän jälkeen patapaidoilta nähtiin useita pitkiä kiekkoja ja hätäisiä avauksia, jotka menivät harakoille.

− Pelattiin hyvä toinen erä ja Ässien maaliin asti hyvä kolmas erä. Jos pystytään pelaamaan toisen erän lailla koko 60 minuuttia, niin meitä on erittäin vaikea voittaa.

Yhtenä suurena selittävänä tekijänä on joukkueen voimakas uudistuminen ja täysin uusiksi mennyt pelitapa. Lukon päävalmentaja Juha Vuori on painottanut, että virheitä on tehtävä ja samalla niistä opittava. Mahdottoman kauan ei oppimisprosessi voi kuitenkaan kestää.

− Kyllä siinä menee aina hetki, kun löydetään pelitapa. Mutta silloin kun kulkee, niin meidän peli näyttää tosi hyvältä.

Pelin lopputuloksesta voi olla monta eri mieltä, mutta tunnelma oli rakkaiden paikallisvastustajien ottelussa jälleen erinomainen. Ensimmäistä Satakunnan paikallistaistoa oli Tiivolankin helppo hehkuttaa.

− Oli hienoin tunnelma missä itse olen pelannut. Molemmat fanit oli hyvin mukana. Pitäisi olla enemmän näitä pelejä. Nämä on pelaajille todella hienoja pelata.

» Lähetä palautetta toimitukselle