BOS - BUF 0.00
CHI - SJS 2.00
WPG - TBL 2.00
VAN - EDM 5.00

Pete Suonpää – Sportin tehoketjun aivot

MESTIS / Haastattelu
Vaasan Sportin kokenut keskushyökkääjä Pete Suonpää lähtee hakemaan joukkueensa kanssa viime kevään tyyliin välieräsarjan voittoa KooKoon kustannuksella. Tehokkaasti runkosarjassa esiintyneen hyökkääjän pelitaso on totuttuun tyyliin noussut kevään koittaessa. Suonpää sai pudotuspelien alla laitureikseen Sami Blomqvistin ja Jussi Tapion. Ketjusta onkin muokkautumassa yksi kevään vaarallisimmista yhdistelmistä.

Jo useamman kauden runkosarjan pistepörssin kärkipaikoilla keikkuneen Vaasan Sportin sentteri Pete Suonpään kuluva kausi on sujunut tehojen ja otteiden valossa samoin sävelin. Vaikka keskushyökkääjänä enemmän mainetta niittänyt Suonpää pelasi alkukaudesta paljon laitahyökkääjän tontilla, ei se monipuolisen pelurin otteisiin vaikuttanut.

– Ihan hyvä kausi omalta osalta tähän mennessä. Oman suoritustason pitäminen ylhäällä oli tavoitteena ja aika tyytyväinen olen siihen. Pelaaminen on maistunut hyvin, kertoo Suonpää.

Runkosarjassa Suonpää onnistui 37 runkosarjapelissä takomaan 29 pistettä. Se on hyvä saavutus ottaen huomioon alkukauden loukkaantumisen ja sen, että suurimman osan pisteistä mies teki laitahyökkääjän paikalta.

– Harmittava pakkolepo tuli alkukaudesta, mutta ne kuuluu lajiin.

Puolivälierät läpihuutaen

Kun huippuiskuinen Sport mässäili puolivälierissä TUTOa vastaan maaleilla, lihotti se myös pelaajien pistepusseja mukavasti. Suonpää onnistui neljässä pelissä tekemään yhtä monta pistettä (1+3). Kokeneen hyökkääjän pudotuspelitehot ovatkin jo tässä vaiheessa pisteen päässä viime kevään saldosta. Myös mies itse on ollut tyytyväinen panokseensa.

– Varmaankin kropan huoltamisen ja laadukkaan treenaamisen suhteen paras kausi kymmeneen vuoteen. Jalatkin liikkuvat hyvin, vaikka kausi on jo pitkällä.

Keskushyökkääjän paikkaa pelanneen lainavahvistus Aki Kangasmäen siirtyessä takaisin Lukon riveihin löysi Suonpää itsensä taas keskeltä. Puolivälierien startatessa mies sai kaksi armotonta maalitekijää seurakseen, kun Pasi Räsänen istutti samaan ketjuun laitureiksi Sami Blomqvistin ja Jussi Tapion. Kun näihin kahteen maalisylkijään yhdistetään yksi Mestiksen älykkäimmistä senttereistä, on keitto valmis. Tämä supervaarallinen ketju onkin onnistunut löytämään kivuttomasti yhteisen sävelen jo alkumetreillä.

– Sami [Blomqvist] ja "Tapsa" [Tapio] ovat molemmat hyvin peliä lukevia ja taitavia pelaajia, jotka osaavat tehdä maalin, kun on paikka. Sami on ehkä vielä selkeämpi snaipperi. Tapsa taas välillä rakentaa ja välillä viimeistelee itse. Tosi kovia pelimiehiä ovat molemmat, kehuu Suonpää pelikavereitaan.


Pete Suonpää on valmis jälleen KooKoon kaatoon.

Latautuneena KooKoon kaatoon

Sport selvitti tiensä välieriin puhtaasti voitoin 4-0. Tyylipuhdas ottelusarja tiesi Sport-pelaajille hengähdystaukoa ennen välierien alkamista. Jäällä on kuitenkin pyritty pitämään vire yllä.

– Välipäivät on saatu hyvin kulumaan. Ensin nollattiin ensimmäinen sarja pois ajatuksista ja sitten alettiin keskittymään tulevaan. Pari kovempaa treeniä vedettiin alkuviikkoon, että kropassa pysyvät peliasetukset kohdillaan, kertoo Suonpää.

Perheen isänä hän tietää myös muita keinoja pitää fiilistä korkealla.

– Vähän enemmän on ehtinyt olla perheen parissa. Siitä saa energiaa loppukautta varten.

Sport matkustaa perjantaina Kouvolaan ottelusarjan ensimmäiseen kohtaamiseen. Viime keväänä juuri välierissä KooKoon tiputtaneella Sportilla on jälleen selvät sävelet, miten sama temppu uusitaan.

– Pelataan omaa kiekollista peliä, puolustetaan tiiviisti ympäri kenttää ja ollaan huolellisia erikoistilanteissa. Siihen vielä hyvä maalivahtipeli niin avot, luettelee Suonpää Sportin aseet välieräsarjan alla.

– Fiilari kopissa ja halu tehdä hommia yhteiseen hyvään ovat sellaista luokkaa ,että en usko vastustajien pääsevän samalle tasolle.

» Lähetä palautetta toimitukselle