Pesonen: "Muilla jätkillä meni pannu jumiin, kun väritimme suomeksi"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Harri Pesonen hakee MM-kisapaikkaa.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com

Torstain tavoin Leijonat kukisti Saksan vaivatta vaikean alun jälkeen. Vierasjoukkue hallitsi vielä avauserää, mutta Suomen lisätessä luistelua Saksa tippui lopulta Leijonien kyydistä. 

Viime viikon Sveitsi-ottelut ja tämän viikon kaksi Saksa-kamppailua antoivat Leijonille hyvän pohjan kohti MM-kisoja.

− Saksa on kova joukkue, mutta rankaisimme näissä peleissä kovalla prosentilla maalipaikoistamme, siihen voimme olla erittäin tyytyväisiä. Samalla oma pää pysyi kuitenkin riittävän puhtaana. Emme ehkä hallinneet pelejä kuitenkaan niin paljoa kuin lukemat antaisivat ymmärtää, Harri Pesonen kommentoi.

Torstaihin verrattuna Espoossa nähtiin tasokkaampi ja nopeatempoisempi ottelu. Pesosen mielestä kuitenkin Lahden ottelussa vauhtia oli enemmän, mutta vastaavasti järkeä vähemmän.

− Minusta tuntui, että eilen vauhtia olisi ollut enemmän. Lahdessa on pienempi kaukalo, ja Saksa oli siellä raikkaalla kintulla pelissä mukana. Tänään oli mukavampi pelata, kun kaukalossa oli enemmän tilaa. 

Pesonen pelasi Leijonien nelosketjussa yhdessä Lennart Petrellin ja Petteri Wirtasen kanssa. Energinen ketju pelasi hyvän ottelun ja oli terävämpi hyökkäyssuuntaan kuin torstaisessa Lahden kamppailuissa. 

− Tämä oli meidän ketjulta parempi peli kuin eilen. Minulla oli alla muutama peli viime viikolta, mutta Wirtanen ja Petrell pelasivat eilen ensimmäisen kerran tauon jälkeen. Tuo ottelu auttoi varmasti meitä kaikkia. Nyt saimme tehtyä paremmin yhteispeliä ja löysimme saman aaltopituuden. 

− Tuossa vitjassa on todella mukava pelata, nautin oikeasti noiden jätkien kanssa pelaamisesta. Olemme pelanneet aiemminkin yhdessä, ainakin EHT-peleissä. Minun mielestäni tässä voisi olla hyvä ketju MM-kisoihin asti. 

Pesonen itse viimeisteli Leijonien kolmannen maalin rystynostolla maalin edestä.

− Se oli meiltä hyvä hyökkäys, saimme hyvän paine vastustajan päätyyn. Juuso [Hietanen] ei heittänytkään vain sokkona maalille, vaan heitti vetosyötön suoraan lapaan. Sain käännettyä veskarin yli rystylle. Aina on kiva tehdä maali, erityisesti maajoukkuepaidassa.

Harri Pesonen toi energiaa Leijonien nelosketjun laidassa.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com

Tähtäin MM-kisoissa

Ensi viikolla Leijonien vastus kovenee, kun Suomi pelaa kaksi harjoitusottelua Venäjää vastaan. Samalla kilpailu paikoista MM-kisajoukkueessa kiihtyy.

− En osaa sanoa jatkosta vielä yhtään mitään, varmaan pian tässä pelin jälkeen joku isompi herra kertoo, miten meidän urakkamme jatkuu, Pesonen pohti.

Joko Harri Pesonen kisapassi on hyvän ottelun jälkeen nyt leimattu?

− Heh, aika hiljaista on vielä. Katsotaan, mitä tuleman pitää. Totta kai minulla on kova halu MM-kisoihin. 

− Sen takia täällä ollaan, että MM-kisoihin mennään. Ei täällä kukaan turhaan pyöri, vaan kaikki haluavat kisoihin.

Pesoselle oma rooli kisajoukkueessa olisi kuitenkin selvä. 

− Rooli olisi samanlainen kuin tänään. Roolini olisi pelata kolmos- tai nelosketjussa hyvää energistä pelaamista. Tasapainoista pelaamista molempiin suuntiin, se on minun ruutuni. Nyt täytyy vain huolehtia, että nappaan sen paikan. 

Pesonen polkemassa kohti MM-kisoja.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com

Suomen kielen oppitunteja Lausannessa

Kahden New Jersey Devilsin organisaatiossa vietetyn kauden jälkeen jyväskyläläishyökkääjä siirtyi täksi kaudeksi Sveitsin liigaan ja Lausanneen, kun paikkaa ylhäällä NHL:stä ei löytynyt. 

− Nastaa oli, nautin pelaamisesta Sveitsissä! Meillä oli hyvä joukkue, olimme hieman haastajan asemassa. Joukkueessa oli mukana kaksi minulle hyvin tuttua kaveria, me pidimme siellä yllä hyvää meininkiä. 

− Meillä oli hyvät mahdollisuudet mennä ensimmäiseltä pudotuspelikierrokselta jatkoon. Hävisimme seitsemännessä ottelussa, ja se jäi syömään miestä, mutta muuten kausi oli positiivinen.

Sveitsiläinen kiekkokulttuuri ja innokkaat fanit tekivät Pesoseen kauden aikana lähtemättömän vaikutuksen.

− Yleisö on huikea ja kiekkokulttuuri on muutenkin erinomainen. Sveitsin liigassa on kovia luistelijoita ja paljon helkutin nopeita jätkiä. Taso on kova, siellä oli pelaajia, joista en ollut kuullutkaan aikaisemmin, mutta todella hyvin pelasivat.

− Kaikilla joukkueilla ulkomaalaiset pelaajat ovat hyviä, ja pelit ovat tasokkaita. Totta kai minulla meni hetki totutella taas isompaan kaukaloon parin vuoden tauon jälkeen. Nyt olen ison kaukalon kanssa taas sinut, joten ensi kaudella on helppo parantaa. 

Lausannessa pelaavat Pesosen lisäksi Juha-Pekka Hytönen ja Ossi Louhivaara. JYP-kolmikko on pitänyt huolen siitä, että joukkueen pukukopissa puhutaan myös suomea. 

− Puhuimme paljon kopissa suomeksi. Hieman tuntui, että meni muilla jätkillä vähän pannu jumiin, kun väritimme suomeksi, mutta se on ihan oikein! Meillä on hyvä kansainvälinen sekoitus kopissa. Kopissa puhutaan saksaa, ranskaa, suomea, englantia ja jopa italiaa. 

− Ensi kaudella jatkamme suomen kielen oppitunteja, totta kai, Pesonen naurahti.

» Lähetä palautetta toimitukselle