Perry liittyi kolmen kullan klubiin: ”Yritin olla ajattelematta sitä”

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Kapteeni haki mestaruuspytyn mukaan.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net

Kanada kaatoi Suomen MM-finaalissa lukemin 2-0. Tämä tarkoitti sitä, että Kanadan kapteeni Corey Perry sai viimeisen palapelin palasen kolmen kullan kerhoon. Nyt mies on voittanut miesten MM-kisat, Stanley Cupin ja olympiakultaa.

Perry nauttii tästä.

− Se on iso asia! Yritin olla ajattelematta sitä pelin aikana ja turnauksen aikana, mutta se tulee aina välillä väkisinkin mieleen, mutta on vaikea uskoa, että se oikeasti tapahtui, Perry tunnelmoi.

Ottelu meni täysin Kanadan käsikirjoituksen mukaan. Peli näytti samalta, miltä Suomen peli useita vastustajia vastaan on aiemmin näyttänyt. Vaahteranlehdet onnistuivat tekemään Leijonat kohtalaisen aseettomiksi, joten suomalaismaalintekopaikat jäivät vähiin.

"Pelisuunnitelmamme toimi tänään täydellisesti"

− Peli meni juuri, kuten halusimme. Emme kääntäneet kiekkoa, vaan kontrolloimme kiekkoa ja kontrolloimme heidän aluettaan, Perry kertoo sotasuunnitelmasta.

Kanada oli ottanut oppia myös alkusarjan Suomi-kohtaamisesta.

− Joukkueesta on oppinut jo paljon, kun sitä vastaan pelaa toista kertaa. Pelisuunnitelmamme toimi tänään täydellisesti, Perry kertaa.

Kanadalaisista Connor McDavid teki avauserässä osuman, joka riitti lopulta takaamaan voiton ottelussa. Kun 2-0-maaliin johtanut kiekko lipui viimeisillä sekunneilla kohti Suomen maalia, oli kanadalaisjuhlat valmiit.

Myös Perry kuvailee tilannetta tunnelmoiden.

− Se on huikea fiilis, kun näkee, että kiekko valuu maaliin ja tietää, että ottelu ratkeaa siihen. Sitä ei voi sanoin kuvailla!

» Lähetä palautetta toimitukselle