"Perkeleen sitkeä" SaiPa nousi kuolleista

LIIGA / Haastattelu
Jani Nieminen oli oivalla pelipäällä.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
SaiPa tuli ottelusarjaan mukaan voittamalla keskiviikkona Jyväskylässä. Lappeenrantalaiset maksoivat voitosta kuitenkin kovaa hintaa.

SaiPa haki Jyväskylästä helpottavan 2−1-voiton, joka kavensi myös ottelusarjan tuohon tilanteeseen. JYP oli ainakin näennäisesti niskan päällä lähes koko 60-minuuttisen, mutta ykkössektorin paikoille pääsy oli hankalaa.

− Todella tarkkaa peliä molemminpuolin. Meidän momentum meni hukattujen ylivoimien muodossa, Marko Virtanen harmitteli.

Suurin ero aiempiin peleihin oli SaiPan viisikkopuolustuksessa, josta oli tullut monta astetta parempaa. Tämä helpotti myös Jani Niemisen iltapuhdetta, jonka piikkiin Darryl Boycen 1−0-osuma meni.

− Olimme ensimmäistä kertaa omalla tasollamme puolustuksellisesti. Se näkyy myös tulostaululla, päästetyt maalit tippuivat neljästä yhteen, Pekka Tirkkonen iloitsi.

Lappeenrantalaiset maksoivat voitosta kuitenkin kovan hinnan. Luottosentteri Ville Koho tippui rivistä pois toisen erän lopulla, kun hänen kätensä sai osumaa Jaakko Jokisen taklauksesta.

− Vielä ei voi tarkemmin sanoa tilanteesta, koska tutkimukset ovat kesken, Tirkkonen muotoili.

Tämä kasvatti SaiPan kolmen muun sentterin, Ville Hämäläisen, David McIntyren ja Matti Järvisen vastuuta. Kolmikko laittoi kuitenkin itsensä upeasti likoon SaiPan päätöserän puolustustaistelussa, kun JYP vyörytti painavia taklauksia joka välissä.

− Jäljelle jääneet sentterit hoitivat roolinsa erinomaisesti. Muutenkin jokainen pelaaja heitti itsensä upeasti likoon ottamalla blokkeja ja menemällä ahtaisiin väleihin, Tirkkonen ylisti omiaan.

Yksi ahtaaseen väliin mennyt pelaaja oli Kalle Maalahti, joka luisteli päätyyn ja lanasi samalla oman joukkueensa maalivahdin. SaiPan onneksi Nieminen ei kuitenkaan loukkaantunut tilanteessa.

− Siinä tuli pieni kommunikaatiokatkos, joka säikäytti, Maalahti kertasi.

− Olimme kyllä perkeleen sitkeitä.

Sarja jatkuu torstaina Lappeenrannassa.

» Lähetä palautetta toimitukselle