Perhetragediasta toipuva Ekman-Larsson jakoi kiitosta läheisille ja joukkuekavereille

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Ekman-Larsson omisti MM-kullan menehtyneelle äidilleen.
Kuva © Emil Hansson www.HanssonsPhoto.net

Ruotsi ratkaisi MM-kullan pienimmällä mahdollisella erolla, kun se kaatoi voittomaalikilpailussa Kanadan. Oliver Ekman-Larsson oli yksi maalintekijöistä.

− Meillä oli uskomaton ryhmä jätkiä kasassa. Teimme paljon töitä ja kehityimme turnauksen aikana. Oli hienoa olla osa tätä joukkuetta, Ekman-Larsson tunnelmoi.

Joukkueen tukirangan muodostivat kaksoisveljet Henrik ja Joel Lundqvist. Henrik saapui Tre Kronorin maalille New York Rangersin pudottua NHL:n pudotuspeleistä. Joel toimi joukkueen esimerkillisenä kapteenina.

− He ovat uskomattomia pelaajia ja johtajia. Heillä oli suuri merkitys tälle joukkueelle.

Ekman-Larsson koki vain muutama viikko ennen MM-kisoja perhetragedian, kun hänen Annika-äitinsä menehtyi syöpään. Puolustaja kertoi maailmanmestaruuden tuntuvan hyvältä. Voiton hän omisti läheisilleen.

− Oli upeaa voittaa tämä kultamitali perheelleni ja äidilleni. Tämä tunne on uskomaton.

Finaali oli äärimmäisen tasainen kautta linjan. Molemmat maalivahdit pelasivat uskomattoman ottelun, mutta kokenut ruotsalaisvahti veti Calvin Pickardia vastaan lievästi pidemmän korren.

− Kanadan voittaminen tuntuu todella hyvältä. Lundqvist oli maalilla kuin muuri. Hänen edessään oli helppo pelata tässä turnauksessa, kiitti Ekman-Larsson veräjänvartijaansa.

» Lähetä palautetta toimitukselle