Perhesyyt toivat Hentusen ja Pirneksen Jokereihin

LIIGA / Haastattelu
Esa Pirnes oli kuluneella kaudella koko KHL:n pistepörssin kymmenen parhaan joukossa ja Jukka Hentunen voitti liigan pudotuspelien maalipörssin. Kaksikolle olisi riittänyt vientiä edelleen Venäjälläkin, mutta molemmat palasivat Suomeen. Siirtojen taustalla vaikuttivat perhesyyt.

Esa Pirneksen ja Jukka Hentusen tasoisilla jääkiekkoilijoilla on kysyntää ympäri Eurooppaa. Molemmat ansaitsivat Venäjällä sellaisia summia, joista SM-liigassa voi vain haaveilla. Silti molemmat päättivät palata tulevaksi kaudeksi SM-liigaan.

– Venäjällä jatkaminen oli yksi vaihtoehto, mutta päätimme selkeästi, että jatkossa mennään perheenä. Olin yksin siellä, ja vaimo oli töissä Helsingissä. Meille tuli perheenlisäystä hiljattain, enkä nähnyt ajankohtaisena, että olisi lähdetty perheenä sinne, Pirnes selvittää paluunsa taustaa.

Samoilla linjoilla on myös Hentunen.

– Perhe oli Suomessa ja minä yksinäni siellä, ihan tarpeekseni siitä maasta sain. Mahdollisuus olisi kyllä ollut siellä jatkaa, kiinnostusta olisi ollut, mutta kyllä tämä oli parempi vaihtoehto, Hentunen näkee.

– Meillä on koti täällä pääkaupunkiseudulla ja seura on tuttu. Tiesin, että tämä on hyvä organisaatio, asiat on hoidettu viimeisen päälle edellisillä kerroilla, laitahyökkääjä perustelee seuravalintaansa.

Pirnekselle Jokerit on organisaationa tuttu vain yhden ottelun lainapestin ajalta. Joukkueen valintaan vaikutti paitsi seuran kotipaikka, myös luvassa oleva rooli.

– Maaliskuun lopussa, huhtikuun alussa vasta aloimme jutella agentin kanssa näistä asioista. Vaihtoehdot olivat aika selvät siinä vaiheessa: pääkaupunkiseutu tai kasvattajajoukkue Oulussa, Pirnes kertoo.

Taloudellisen taantuman myötä kaikki seurat joutuvat karsimaan pelaajabudjettejaan. Taloudellisetkin seikat painoivat vaakakupissa.

– Ei siinäkään ole järkeä, että ihan puoleen hintaan tullaan tänne. Kyllä kuitenkin täytyy saada se palkka, jonka työstään ansaitsee, keskushyökkääjä painottaa.

– Yksi iso asia oli sekin, että "Hentu" tuli Jokereihin. Maajoukkueessa olen pelannut Hentusen kanssa. Toivotaan, että äijät pysyvät kunnossa ja jos valmentajat niin näkevät, että pelataan samassa ketjussa, uskon, että siitä tulee ihan hyvä.

Menneen kauden päätteeksi Hentunen pääsi nostelemaan Ak Bars Kazanin riveissä KHL:n voittajajoukkueelle jaettavaa Gagarin-pyttyä. Lisäksi hänellä on tilillään Sveitsin mestaruus keväältä 2006. Suomen mestaruus on kuitenkin vielä voittamatta.

Hentusen ensimmäisellä jokerikaudella 2000-01 joukkue voitti runkosarjan, mutta putosi puolivälierissä Kärpille. Seuraavana keväänä Jokerit juhli mestaruutta, mutta Hentunen pelasi uransa ainoaa NHL-kautta. Laituri palasi Jokereihin jälleen kaudeksi 2002-03, mutta Kärpät lopetti jälleen narrinuttujen kauden, sillä kertaa välieriin.

– Lähdetään parantamaan sitä. Joukkueen tavoitetta ei ole vielä lukkoon lyöty, mutta henkilökohtaisena tavoitteena on voittaa Suomen mestaruus. Sen takiahan tätä pelataan, Hentunen korostaa.

Pirnes on henkilökohtaisessa tavoitteenasettelussaan varovaisempi.

– Tavoite on, että pystyn tasaisesti pelaamaan omalla tasolla ja pysymään terveenä, keskushyökkääjä miettii.

» Lähetä palautetta toimitukselle