Pennanen tulevista HPK-hankinnoista: "Molempiin päihin vähän lisää kokoa sekä luisteluvoimaa"

LIIGA / Haastattelu
HPK:n maalinedustalle aiotaan hankkia lisää kokoa.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
Jatkoajan haastattelema HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen ei suostu paljastamaan joukkueeseen tulevia uusia pelaajia. Näkemyksiä tulevasta joukkueesta kuitenkin on.

Jatkoaika jututti Antti Pennasta kauden jälkitunnelmissa. HPK:n uusia pelaajasopimuksia päävalmentaja ei suostu paljastamaan. Virallinen ensimmäinen julkistamistilaisuus seuralla on 28.4.

Pennanen kertoo kuitenkin näkemyksiään tulevan kauden joukkueesta kokonaisuutena.

Budjettiin jätetään pelivaraa, elo-syys-lokakuuhun asti jätetään nuorille mahdollisuus.

− Hyvässä tilanteessa ollaan. Koko kesää ei tarvitse odotella. Lopullisia tämän joukkueen pelaajia odotellaan. Uusia pelaajia tulee, vanhoja sopimuksia loppuu. Jopa niin teemme, että joukkue on valmis sitten myöhemmin. Budjettiin jätetään pelivaraa, elo-syys-lokakuuhun asti jätetään nuorille mahdollisuus. Arvioisin, että viidestä kymmeneen uutta tulee.

Pennasen arvion mukaan joukkue nuorenee ensi kaudeksi.

− Ei ole tietoinen ratkaisu, vaan laatu ratkaisee. Vähän isokokoisempia pelaajia. Maalinedustatoimintaan molempiin päihin vähän lisää kokoa, sekä luisteluvoimaa. Joku epäili jo nyt jaksamistamme, mutta me jaksoimme oikein hyvin. Olimme kolmannessa erässä usein parempia.

Voiko joukkueessa olla määräänsä enempää vanhoja pelaajia? Pennanen miettii kysymystä piilossa olevasta potentiaalista ja kehitysvarasta.

− Hyvä pointti. Kun otamme jonkun nuoren pelaajan tuohon, pitää nähdä sen heikkous, mikä on se pullonkaulaominaisuus. Luonnepuolella, pelipuolella, luistelu. Jos tuon saamme, saako tuon kuntoon, jos tuon saa kuntoon, niin kuinka hyvä se voi olla ja millä aikataululla. Sen jälkeen teemme sen päätöksen otetaanko.

Esimerkiksi päävalmentaja nostaa läpimurtokauden Liiga-tasolla pelanneen Teemu Turusen.

− Kehitettävä ominaisuus oli luistelu ja voimantuotto, peli ja luonne oli. Uskoin, että luistelun voi saada paremmaksi. Viime kesäksi vielä otimme luisteluvalmentajan hänelle ja satsasimme kovasti voimantuottoon. Nyt hän hyppää 20 sennttimetriä enemmän mattotestiä kuin tullessaan Mikkeliin. Nyt hän on hyvä liigapelaaja. Pelasi hyvän kauden.

» Lähetä palautetta toimitukselle