IFK - LUK
HPK - SAI
ILV - KÄR
ÄSS - JUK
OTT - COL 2.00
PHI - BOS 2.30
CGY - BUF 4.30
VAN - EDM 5.00
ARI - SJS 5.00

Peltonen pelaa polvivaivoista huolimatta

LIIGA / Haastattelu
Bluesin puolustuksen takalinjoille on kevään kynnyksellä palannut sairastuvalta Kimmo Peltonen, joka oli yli vuoden poissa liigakaukaloista pahan polvivamman vuoksi. Peltonen on pudotuspeleissä osoittautunut tärkeäksi pelaajaksi joukkueelleen, vaikka vammasta toipuminen ei ole sujunut aivan toiveiden mukaan.

Bluesin puolustaja Kimmo Peltonen on tyytyväinen mies, kun Blues on juuri ottanut kolmannen voittonsa Tapparasta tiukassa puolivälieräsarjassa.

- Jos Tapparan tasoisen joukkueen voittaa kolmesti putkeen, pitää tehdä ainakin jotain oikein, Peltonen hymyilee.

- Tapparalla oli tänään paljon laukauksia ja paikkoja. Tärkeintä oli se, että me teimme ne maalit.

Ottelun avausmaali syntyi jo ensimmäisen minuutin aikana. Samoin kävi kahdessa edellisessä kohtaamisessa. Peltonen on hieman ymmällään otteluiden rivakoista aluista.

- Vaikea sanoa mistä tämä johtuu. Tänäänkin painotettiin nimenomaan, että maalin ei tarvitse tulla ensimmäisellä minuutilla. Maalin voi ihan yhtä hyvin tehdä vaikka viimeisellä minuutilla, kunhan se tehdään.

- Tietysti se on hyvä asia, että kahdessa viime ottelussa maali on tullut meille. Ehkä siihen liittyy jotain psykologista juttua myös. Toivotaan, että maalit kolahtelevat jatkossakin alkuun meille.

”Ihan sama kuka ne maalit tekee”

Bluesin ja Tapparan kuviot eroavat ainakin ylivoiman osalta siinä, että Tappara on onnistunut tekemään maaleja puolustajien siniviivalaukauksilla. Peltonen on myös huomannut tämän eroavaisuuden.

- Tapparan peli perustuu paljon siihen, että he pelaavat kiekkoa viivaan. Heillä on hyvin laukovia puolustajia ja Tappara rakentaa myös hyvin maskia. Sen vuoksi heillä maalit kasaantuvat puolustajille.

- Ehkä me emme ole saaneet sellaisia vetopaikkoja puolustajille rakennettua kuin Tappara. Meille se on ihan yksi lysti kuka ne maalit tekee, kunhan joku tekee, Peltonen naurahtaa.

Blues johtaa sarjaa voitoin 3-1, joten puolivälieräsarja saattaa päättyä jo torstaina Tampereella. Peltosen mukaan Blues lähtee hakemaan tosissaan sarjan katkaisua. Sarjan katkaiseminen ei kuitenkaan ole helppoa.

- Sarjan katkaisupeli on aina kaikkein vaikein. Tänäänkään, kuten nähtiin, ei missään tapauksessa ollut helppo peli. Sarja on vielä pahasti kesken.

- Tietenkin voittojen myötä on helpompi pelata, kun itseluottamus nousee. Tapparalla riittää nyt tuskaa, mutta tilanne voi kääntyä vielä meitä vastaan, jos emme osaa käsitellä sitä oikein.

- Me yritetään keskittyä omaan tekemiseen ja saada samanlainen aktiivinen ote peliin kuin viimeksi Tampereella. Totta kai yritetään katkaista sarja heti ensimmäisessä mahdollisessa paikassa. Me ei anneta ollenkaan siimaa Tapparalle.

”Hyvän lääkärin avulla polvi kestää pelaamisen”

Peltonen on pelannut kevään aikana vain ajoittain, sillä polvi ei ole kestänyt normaalin harjoittelun rasitusta. Pelaaminen kuitenkin onnistuu, ja Peltosen mukaan polvi kestää pelaamisen.

- Hyvän lääkärin avulla se kestää. Yli vuodenhan tuossa olin sivussa ja senkin jälkeen vain ajoittain olen pysynyt pelaamaan. Nyt yritetään taistella jokaiseen peliin.

Keskenkuntoisuudestaan huolimatta Peltonen uhkuu pelihaluja.

- Kiva näitä pelejä on pelata, vaikka vähän rampana kieltämättä joutuu pelaamaan.

Kuntoon pääseminen vuoden tauon jälkeen ei ole ollut Peltoselle helppoa.

- Totta kai se oli vaikeaa. Varsinkin, kun mulla on polvi ollut rikki. Se rajoittaa harjoittelua hirvittävän paljon verrattuna vaikkapa käsivammaan. Silloin pystyy helpommin sahaamaan itsensä pelikuntoon.

- Lisäksi vaikeuttaa myös se, että välipäivinä ei voi käydä jäällä, kun pitää lepuuttaa jalkaa. Pelaamalla kuntoon kuitenkin pääsee.

Espoolaiskannattajat pelästyivät Peltosen loukkaantumista maanantain ottelussa Tampereella. Peltosta ei ensimmäisen erän jälkeen jäällä näkynyt. Peltonen itse vähättelee kokemaansa kolhua.

- Ekassa erässä tuli pieni tälli, mutta olisin voinut hyvin jatkaa pelaamista. Mistään vakavammasta ei ollut kysymys. Päätettiin siinä samalla sitten antaa polvelle lepoaikaa. Meillä kuitenkin oli siinä riittävästi terveitä pakkeja, joten lepo teki hyvää.

Pelkkä lepo ei välttämättä kuitenkaan riitä Peltosen saamiseksi täyteen iskuun tulevaisuudessa. Polvivamma ei ole parantunut odotuksien ja toiveiden mukaan, ja keväällä ratkaistaan puolustajan tulevaisuus.

- Mulla on sopimus ensi vuodeksi Bluesin kanssa, mutta kyllä täytyy myöntää, että tulevaisuus on auki polven suhteen. Kauden jälkeen pitää istua alas lääkäreiden ja joukkueen valmennuksen kanssa ja päättää mitä tehdään. Jalka on edelleen aika huonona.

- Tulevaisuus on siis edelleen auki, mutta mielelläni vielä jatkaisin pelaamista. Toivottavasti jalka tulee kuntoon.

Peltosen esitykset puolikuntoisenakin ovat olleet niin hyviä, että Bluesin valmennuksessa toivotaan varmasti samaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle