Peltonen arvostaa uutta NHL-mahdollisuutta

NHL, MAAJOUKKUE / Haastattelu
Maajoukkueikoni Ville Peltonen lähtee uudelle NHL-komennukselleen, tällä kertaa Florida Panthersiin. Aiempaa NHL-kokemusta 33-vuotiaalla laitahyökkääjällä on 177 NHL-ottelun verran San Jose Sharksin ja Nashville Predatorsin riveistä.

Peltonen oli tyytyväinen siitä, että kutsu NHL:ään kävi, muttei myöntänyt jännittävänsä uutta lähtöä rapakon taakse.

- Ei sinänsä tunnu erilaiselta kuin ensimmäisellä kerralla, mutta osaan kyllä arvostaa tätä mahdollisuutta, että tässä vaiheessa uraa vielä tällainen sauma aukeaa. Olen innoissani siitä.

- Lähden auttamaan Panthersia mahdollisimman hyvään tulokseen ja playoffeihin. Ei ole mitään muita urasuunnitelmia tällä hetkellä.

Samassa joukkueessa pelaava Olli Jokinen olisi Peltoselle mieluisa ketjukaveri, mutta hän ei halunnut spekuloida sen kummemmin tulevilla koostumuksilla.

- Sehän [Ollin kanssa pelaaminen] tietysti passaisi hyvin, mutta uskon ja luotan siihen, että valmentajilla on hyvät roolit kaikille siellä. Joukkueen pärjääminen on kaikkein tärkeintä, eikä ole mitään turhia painolasteja tämän suhteen. Kauden aikana on sen verran pelejä, että kaikennäköisissä kokoonpanoissa varmasti pelataan.

Viimeiset kaudet Sveitsin mestaruussarjassa kiekkoillut Peltonen muistelee Keski-Euroopassa viettämäänsä aikaa hyvillä mielin.

- Tosi hienot fiilikset jäi Luganosta, niin kaupungista, joukkueesta kuin faneistakin. Kovaan kolmeen vuoteen oli paljon pettymyksiä ja lopulta kruunattiin mestaruuteen. Kävin haikeilla mielin kesällä pakkaamassa kamat sieltä. Koko perhe viihtyi hyvin.

- Sveitsiläinen kiekko menee tällä hetkellä hyvään suuntaan, siellä halutaan tehdä enemmän ja enemmän töitä. Sveitsin liiga ei minusta eroa mitenkään erityisesti SM-liigasta - totta kai aina vähän tyyli on sarjoissa erilainen, mutta se on samanlainen, hyvin mielenkiintoinen sarja kuin Suomessa.

Peräti viidettoista arvokisat pelannut luottopelaaja ei sulje Leijona-paidan pukemista pois jatkossakaan.

- No, tarkoitus olisi pelata niin pitkään, että mikään maajoukkuekomennus ei olisi enää edes mahdollinen. Mutta niin kauan kuin se on, kyllä minua on tietysti aina kiinnostanut ja varmasti kiinnostaa jatkossakin.

» Lähetä palautetta toimitukselle