Peltola keräsi kiekon talteen ja kehui nuorta Tolvasta

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Jukka Peltola on tehnyt tällä kaudella vakuuttavaa tulosta Tapparassa. Lauantaina syntyi maajoukkueuran ensimmäinen maali.
Kuva © Sami Kemppainen

Suomi jatkoi hyviä otteitaan Helsingin EHT:llä. Torstain 3−2-voittoa Venäjästä seurasi lauantaina vakuuttava voitto Ruotsista lukemin 3−1.

Yksi ottelun ratkaisijoita oli Suomen ykkösketju, jossa Petri Kontiolan laidoilla viilettivät Eeli Tolvanen ja Jukka Peltola. Ketju tehtaili kaksi osumaa, Tolvanen ensimmäisen ja Peltola toisen.

Peltola iski maalinsa Tolvasen kiekonriiston jälkeen. Peltola ajoi röyhkeästi maalille, ja Tolvanen havaitsi Peltolan. Syöttö tuli juuri oikeaan paikkaan, ja Peltola viimeisteli komeasti yläkulmaan.

Maali oli Tapparaa edustavalle Peltolalle maajoukkueuran ensimmäinen, kuten myös illan muille suomalaismaalintekijöille Tolvaselle ja Sakari Manniselle.

− Kyllä kiekko otettiin talteen. Eeli antoi hienon syötön, Peltola sanoi ottelun jälkeen.

Peltola ylisti nuorta ketjukaveriaan Tolvasta.

− On kova pelimanni. Nöyrä tekemään hommia ja tosi nätti on peliäly. Hän näkee kentän tosi hyvin.

Ykkösketju pelasi samalla koostumuksella myös torstaina. Nyt tuli kolmikko sai tulosta.

Peltolan mukaan ketju otti tänään isoja askelia eteenpäin. Torstaina pelaaminen oli hyökkäyssuuntaan vielä tukkoista, mutta lauantaina yhteispeli toimi.

− Tänään menimme parempaan suuntaan. Pelasimme ketjuja hyvän pelin. Pääsimme pelaamaan vastustajan päätyyn, missä ovat meidän vahvuudet, Peltola kertoi.

− Olimme valmiina pelaamaan yhdessä.

Suomi rynnisti ottelussa karkumatkalle toisessa erässä, kun maalin johto kasvoi peräti kolmeen. Ruotsi tosin kavensi pian kolmannen maalin jälkeen.

Avainasemassa olivat toisessa erässä pitkät hyökkäykset.

− Toisessa erässä meillä oli vahva jakso erän loppuun, Peltola viittaa usean minuutin pyöritykseen.

» Lähetä palautetta toimitukselle