IFK - LUK
HPK - SAI
ILV - KÄR
ÄSS - JUK
OTT - COL 2.00
PHI - BOS 2.30
CGY - BUF 4.30
VAN - EDM 5.00
ARI - SJS 5.00

Pelituntuman puute vaivaa Tommi Leinosta

LIIGA, MAAJOUKKUE / Haastattelu
Oulun Kärppien isokokoinen puolustajalupaus Tommi Leinonen, 19, palasi Kajaanin jäähalliin maajoukkuepaidassa, kun alle 20-vuotiaiden maajoukkue kohtasi Mestis-kiertueellaan Hokin. Ala-asteikäisenä Ouluun siirtynyt Leinonen pelasi Hokissa F-junioriksi asti.

Kuluva syksy on ollut vaikea 188-senttiselle ja 82-kiloiselle puolustajalle. SM-liigaotteluja tilille on kertynyt kymmenen, pääasiassa seitsemäntenä puolustajana. Erätauoilla Leinonen lämmittää lihaksiaan kuntopyörää polkemalla. Nuorukaisen pelit ovat jääneet vähiin oululaisjoukkueen A-junioreissakin, joten pelituntuma ei tällä hetkellä ole paras mahdollinen.

- Aika vähän on tosiaan tullut pelejä tänä syksynä. Reenipuolelta se pelituntuma tulee, eikä tietenkään ole paras mahdollinen kun on mennyt pitkiä ajanjaksoja, ettei pääse pelaamaan ollenkaan, Leinonen pohdiskeli hävityn Hokki-ottelun jälkeen.

Sunnuntaina Leinoselle kertyi peliaikaa alle 20-vuotiaiden maajoukkuepaidasta, kun kajaanilaislähtöisen puolustajan kipparoimat pikkuleijonat suuntasivat Mestis-kiertueellaan Kajaaniin. Ottelu päättyi Hokin 3-1-voittoon.

- Ainahan se on mukavaa pelata maajoukkuepaidassa. Tänään oli kova peli, jossa Hokki oli kovempi ja nälkäisempi. He ansaitsivat voittonsa, sillä me pelasimme aika nihkeästi tänään, HIFK-puolustaja Timo Seppäsen kanssa maajoukkueen ykkösparissa puolustanut Leinonen sanoi.

Maajoukkueen päävalmentaja Jarmo Tolvanen varoi ottelun jälkeen kommentoimasta Leinosen suorituksia.

- Olen yrittänyt välttää puhumasta kenestäkään koskaan nimeltä. Tunnustus tulee sitten, kun pelaaja nimetään joukkueeseen. Leinonen pelasi tänään varmaan samalla tasolla kuin suurin osa joukkueesta, eli ei yltänyt parhaimpaansa.

Hokin maalia vartioinut Petri Koivisto tuntee Leinosen kolmen yhteisen juniorivuoden ajalta. Mies osaakin kuvailla tarkasti ennen edessään luutinutta puolustajaa.

- Tommi on isokokoinen, kiekollinen ja hyvä pakki. Joukkuepelaaja ja taistelijaluonne, joka antaa aina kaikkensa joukkueelle.

Kohti Ruotsin Morassa ja Leksandissa pidettäviä nuorten MM-kisoja puksuttava maajoukkuejuna pysähtyy maanantaina Joensuussa.

- Lähdetään parantamaan huomattavasti, Leinonen lupasi.

» Lähetä palautetta toimitukselle