Pelitavan houkuttelemana HPK:hon siirtynyt Lehtonen: ”Träpissä seisominen ei ole minun juttuni”

LIIGA / Haastattelu
Mikko Lehtonen arvostaa HPK:n raikasta ja aktiivista pelitapaa.
Kuva © Lauri Meriläinen
Yksi HPK:n nimekkäimmistä hankinnoista tulevalle kaudelle on Mikko Lehtonen. Viime kausina ailahtelevasti pelannut entinen maalitykki hakee uralleen uutta nostetta.

Viime kaudella Kärpissä pelannut Mikko Lehtosella on tavoitteena nousta jälleen takavuosien tasolleen. HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen on tyytyväinen hankintaan.

− Vakuutuin siitä, kuinka motivoitunut hän on, Pennanen kertoo.

− Hän on pystynyt tekemään Elitserienissä joskus 30 maalia, ei se ole sellainen asia, joka mihinkään häviäisi, vaikka nyt on ollut kiistatta vaikeita kausia alla.

"viime kaudesta jäi hampaankoloon"

Pennanen viittaa kauteen 2010-2011, jolloin Skellefteåssa pelannut Lehtonen teki tehopisteet 30+28. Pennanen toivookin Lehtosesta apuja erityisesti ylivoimalle, joka oli HPK:n heikko kohta viime kaudella.

Uuden seuran valintaan Lehtosen osalta vaikutti erityisesti HPK:n pelitapa.

− Toivotaan, että tämä Suomen jääkiekkoilun suunta olisi sama kuin mihin HPK on menossa. Vähän raikkaampaa ja aktiivisempaa peliä, Lehtonen toivoo.

− Pelitapa oli iso syy, miksi halusin tänne tulla. Se träpissä seisominen ei ole minun juttuni, eikä suomalaisen jääkiekonkaan kannata mennä siihen suuntaan.

Vaikka pisteitä syntyikin ihan mukavasti, oli viime kausi Kärpissä Lehtoselle pettymys.

− Kyllä viime kaudesta jäi hampaankoloon. Oli kollektiivisesti vaikea vuosi vähän kaikille siellä, mutta ei katsota enää taakse päin.

Vaikka Lehtosella on ikää vasta 30 vuotta, on hän silti yksi HPK:n kokeneimmista pelaajista. Hänellä on vyöllään lähes 600 ottelua ammattilaisena.

Ruotsin Elitserienin lisäksi Lehtonen on pelannut AHL:ssä, KHL:ssä ja Sveitsin pääsarjassa. Boston Bruinsin varaamalle hyökkääjälle kertyi ennen Skellefteån tehokautta kaksi NHL-ottelua.

− On ollut hienoa, kun olen pelannut hyvin ja päässyt hienoihin paikkoihin pelaamaan. On ollut myös alamäkiäkin, mutta niinhän se jääkiekossa ja elämässä menee, että joskus on napakymppivuosi ja joskus vaikeampi vuosi.

− Meillä on aika nuori joukkue, ja vaikka itsekin olen vasta 30-vuotias, niin silti kokeneemmasta päästä. Haluan tietysti tarjota johtajuutta ja ammattimaisuutta. Jokaisesta seurasta on jäänyt oppia käteen. Pystyn tuomaan nyt omaa kokemustani ja näkemystäni myös HPK:hon.

» Lähetä palautetta toimitukselle