TAP - LUK
TOR - WSH 2.30
MTL - ARI 2.30
COL - MIN 4.30
VGK - NSH 5.00
ANA - STL 5.00
VAN - CAR 5.30

Pelikieltoputkesta playoff-ratkaisijaksi - "Kaikin puolin hieno mies"

MESTIS / Haastattelu
Janne Öfverström sai tilaisuutensa ja käytti sen.
Kuva © Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/
Janne Öfverström antoi esimerkin urheilun hienosta yllätyksellisyydestä palatessaan kahden peräkkäisen pelikiellon jäljiltä kaukaloon. Kun TUTO kaatoi KooKoon, oli ottelun hahmo 21-vuotias voimahyökkääjä.

Keskiviikon välierästartissa tehokkuuden tahtipuikkoa ei heilutellutkaan Antti Virtanen tai Olli Julkunen. KooKoo jäi Kupittaalla nollille ja isäntien riveistä nousi tuore ratkaisijan perikuva.

- Hän on kaikin puolin hieno mies. Tuli tänne HIFK:sta, on ollut kärsivällinen, valmistautunut, sai tilaisuutensa ja käytti sen, päävalmentaja Juhani Tamminen sai hehkuttaa 3-0-voiton jälkeen.

Ratkaisijan viittaan tarttui Janne Öfverström, jonka nimi on komeillut kiekko-otsikoissa muista syistä kuin pistepainotteisesta hyökkäyspelaamisesta. Anrei Hakulisen syöttö kolahti Öfverströmin lapaan ja pari sekuntia myöhemmin verkko heilui Mikko Rämön takana.

- Hakulinen siinä yritti kylläkin syöttää [Markus] Mäkiselle, mutta ryöstinkin sitten kiekon ja tällä kertaa sattui menemään sisään. Joka tapauksessa maali tuli hyvään paikkaan, mies itse hymyili kauden parhaan ottelunsa jälkeen.

Pelikiellot eivät saaneet pelkäämään

Siinä missä TUTOlle keskiviikon kamppailu oli pudotuspelikevään seitsemäs, oli Öfverströmillä alla vain puoli minuuttia jääaikaa. Kun laituri palasi puolivälierissä kehiin kolmen ottelun pelikiellon jälkeen, jäi ottelu Peliittoja vastaan kesken jo ensimmäisessä vaihdossa.

Syy: ryntäys ja automaattinen pelirangaistus. Seuraus: kahden ottelun kakku.

- Ei siinä auta työntää päätä pensaaseen. Sain ainakin hyvin aikaa treenata itseni kuntoon. En mä niitä pelikieltoja sen enempää miettinyt. Täytyy yrittää kunnioittaa tuomioita, pitää pää pystyssä ja tulla uudella innolla takaisin mukaan kun pääsee kaukaloon, Öfverström muisteli helmikuun vaikeita hetkiään.

- Jarruttelemaan ei voi mennä. Silloin kun askiin päästään, mennään täysillä. Välillä sitten sattuu ja tapahtuu. Kaukaloon mennessä ei enää hirveästi tule mietittyä vanhoja asioita. Ne hommat jätettiin taakse ja keskityttiin tähän peliin.

Keskittyminen oli keskiviikkona ilmeisen tapissa. Ensin Öfverström sai kauden ensimmäisen pisteensä syöttämällä TUTOn 1-0-maalin. Tyylipuhdas rystylätty alusti Kalle Maalahden voittomaalin.

Ajassa 49.25 arpa osui päävoittoon ja Öfverströmin lavasta lähtenyt laukaus johti 2-0-osumaan. Kyse oli Mestis-uran avausmaalista.

- Ei näitä päiviä hirveästi tule. En sitten tiedä onko Hakulisen magia tarttunut vai onko vain kevättä rinnassa? Hyvältä tuntui pelata, Öfverström virkkoi viitaten TUTOn puolivälieräsarjan viidennen ottelun jatkoeräratkaisusta vastanneeseen Hakuliseen.

Kasvattava kausi

Päävalmentaja Tamminen palkitsi Öfverströmin nelosketjun ylivoimavastuulla. Sekunnin alle 11 minuuttia kellottanut laitahyökkääjä pääsi vitjansa kanssa muodostamaan TUTOlle kolmannen ylivoimakentällisen.

- Varmaan Suomi-sarjassa on viimeksi tullut vastaavaa vastuuta. Salossa tuli pelattua ylivoimaa. Muuten ei ole ihan vähään aikaan ollut ajankohtaista, 15 Suomi-sarjapeliä piste per ottelu -tahdilla Salon Kiekkohaissa viilettänyt Öfverström tiivisti tilapäisroolinsa.

- Ei siinä montaa kuviota ollut suunniteltuna. Kiekkoa vain maalille ja sieltä röyhimään sisään.

Visiitti Kiekkohaiden kokoonpanoon oli arvokas lisä ensimmäistä kautta miesten sarjassa pelaavalle 190-senttiselle voimanpesälle.

- Alkukaudesta pieni loukkaantuminen jarrutti ja hain sen jälkeen vauhtia Suomi-sarjasta. Se oli tärkeä keikka ja sain parikymmentä minuuttia peliaikaa illassa. Ei pelejä niin paljon ole tullut kuin toivoisin, mutta siitä huolimatta olen tyytyväinen tähän kauteen.

Mestis-pelejä on nyt takana 14 kappaletta. Vielä viime keväänä Öfverström juhli A-nuorten Suomen mestaruutta HIFK:n kanssa.

- En olettanutkaan, että pääsisin heti vetämään täyden kauden. Kyse on kuitenkin ensimmäisestä Mestis-vuodesta.

Kaksi hyökkäävää joukkuetta

Öfverström yrittää jatkaa keskiviikon virettään perjantaina Kouvolassa. TUTOlla riittää toista välierää ajatellen tehtävää, sillä Kupittaalla maalipaikoissa voiton vei vierasjoukkue.

Puolivälierissä puolustusvoittoisen Peliitat kaataneelle TUTOlle uusi sarja vaati toisenlaisen lähestymistavan. Kaukalossa on nyt toinenkin hyökkäysvoittoinen ryhmä.

-Tälle joukkueelle tekee varmaan ihan hyvää, että pelit ovat tasaisempia. Peliitat-sarjan pelit olivat kuitenkin vähän yksipuolisia vääntöjä. Hatunnosto Peliitoille hyvästä sarjasta, mutta kyllä tuolla huomasi, että näissä peleissä on vauhtia jo enemmän, Öfverström arvioi.

Varjoista nousevat sankarit ovat yksi pudotuspelien herkkupaloista. Onko voimalaiturista tämän kevään yllätysratkaisijaksi? Keskiviikkona oli, mutta pistesaldon kerryttäminen on jatkossakin työn takana.

- Jos pelit ovat tällaisia silloin kun ne pelaa loppuun asti, niin kai se kannattaa yrittää pysyä siellä kentän puolella, Öfverström nauroi.

- Erittäin hieno ja tärkeä voitto. Nyt on hyvä fiilis.

» Lähetä palautetta toimitukselle