Pelicansin syksylle vahva alku - "Oli hyvä jalka"

LIIGA / Haastattelu
Janne Juvosen räpyläkäsi oli terävässä kunnossa perjantaina. (Arkistokuva)
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Lahden Pelicans avasi kauden 2016-2017 jääkiekkokautensa perjantaina isännöimällä yllättävän suurilukuisen yleisön edessä venäläistä KHL-joukkuetta Amur Habarovskia. Lahtelaisten voiton yksi suurimmista takuumiehistä oli maalivahti Janne Juvonen.

Loppukesästä räväkästi harjoitukset aloittanut pelikaanilauma kaatoi vieraansa numeroin 3-1 nuorten maailmanmestarin Sebastian Repon, kippari Antti Erkinjuntin ja taskuraketti Iikka Kangasniemen maaleilla. Maalivahti Janne Juvonen jakoi ajankohtaan nähden mainiosti sujuneesta ottelusta kiitosta joukkueelleen.

− On tässä viikko oltu jäällä. Tämä oli ensimmäinen peli, ihan hyvin pelattiin joukkueena. Oli hyvä jalka, vaikka alkuviikosta oli kaikenlaisia testejä ja treenattiin päälle.

Juvosen iltapuhde oli siinä mielessä kummallinen, että avauserässä hän joutui torjumaan selkeästi vähemmän peilattuna kahteen viimeiseen kaksikymppiseen.

− On se mukavampaa ainakin tähän ensimmäiseen peliin, turhaa treenipeleissä on seisoa. Itselle toivoisi, että tulisi hommia, Juvonen totesi kysyttäessä, onko kiekkosade nuorten maailmanmestarin mieleen.

− Sille ei sitten voi mitään, että joukkue pelaa hyvin, maalivahti jatkoi leveä virne naamalla.

Harjoituksissa tiukka tahti

Kiihtelysvaaran tähden mukaan lahtelaislauman harjoitusmäärä on loppukesästä ollut lyhyen ajan sisään suuri. Juvonen tietää, mikä hänen yksi suurista teemoista harjoituksissa on alkavan liigakauden alla.

− Alkuun pelaajien kanssa treenattiin, ja oli muutamia treenejä viikkoon. Sitten vähän eriytettiin veskareita, siinä oli muutenkin pelaajilla vähän eri ryhmiä.

− Pyrittiin ainakin itselle jalkoihin saamaan voimaa kesällä. Nyt pitäisi ruveta tekemään räjäyttävää voimaa, jotta olisi maalilla nopeampi, Pelicansin tukijalka listaa.

Maallikko saattaisi kuvitella, että tähän aikaan vuodesta harjoitukset eivät ole yhtä rankkoja kuin kaudella. Juvonen kuitenkin kertoo Pelicansin treenanneen peräti kolme kertaa päivässä.

− Nyt on treeni kovempaa kuin talvella, ollaan sellainen 40-50 minuuttia aamulla kaksi kertaa jäällä, ja välissä se ajetaan. Sitten on iltapäiväjää.

Pelicans lähtee alkavaan sesonkiin toista kautta valmentavan Petri Matikaisen alaisuudessa. Juvosen mukaan joukkue on ottanut suuria harppauksia verrattuna vuoden takaiseen.

− Opittiin viime kaudella systeemistä paljon, uskon että ollaan paljon edellä siitä, mistä viime kauden alussa. Lähdettiin opettelemaan periaatteessa alusta kaikki. Nyt ollaan edetty paljon ihan pelisysteemissä ja henkisen puolen hommissa, maalivahti päättää.

» Lähetä palautetta toimitukselle