ILV - IFK
LUK - HPK
SAI - JUK
SPO - PEL
WSH - SJS 2.00
OTT - ARI 2.30
CHI - NYI 3.30
CGY - CAR 4.00
EDM - DET 4.00

Pelicansin Kuusela joutui tiukkaan paikkaan

LIIGA / Haastattelu
Pelicans lähti puolivälieräsarjan toiseen otteluun Kärppiä vastaan eri maalivahdilla kuin alun perin kokoonpanoihin oli ilmoitettu. Lahdessa torstaina sarjan avausvoiton Pelicansille torjunut Niko Hovinen oli sivussa ja lahtelaisten maalilla torjui kakkosmaalivahti Joonas Kuusela. 21-vuotias torjuja oli kovasti pettynyt ottelun kääntymiseen Kärpille jatkoajalla.

Torstaina Lahdessa Pelicans otti puolivälieräsarjan avausottelussa Kärppiä vastaan hienon 5-0–kotivoiton ja lahtelaisryhmä lähtikin selvänä ennakkosuosikkina sarjan toiseen otteluun lauantaina Oulussa. Muutoksia kuitenkin ilmeni heti alkulämmittelyssä, kun ykkösmaalivahdiksi kokoonpanoissa merkattu Niko Hovinen ei ollutkaan varusteet päällä lämmittelemässä. Lahtelaisten maalille asteli Joonas Kuusela, jolle valmistautumisaika oli jäänyt lyhyeksi.

– Tuossa päivällä tuli tieto pelaamisesta, totesi tyynesti Kuusela, joka ei myöntänyt nopeasti tulleen uuden tilanteen hankaluutta.

– Ei siinä sen ihmeempiä, mukavahan se on pelata, mutta kyllähän siinä vähän jännitti.

Pelicans oli ottelussa jo kahden maalin takaa-ajomatkalla, kunnes kolmannessa erässä se pystyi nousemaan tasoihin, minkä myötä Oulussa edettiin jatkoajalle. Ensimmäisessä jatkoerässä Kärppien Julius Junttila onnistui ohittamaan Kuuselan ja Kärpät pystyi tasoittamaan otteluvoitot. Nuoren maalivahdin olemuksesta olikin helposti havaittavissa tappiosta tullut iso pettymys.

– Toisessa ja kolmannessa erässä hallitsimme peliä, mutta nyt kyllä sapettaa se, että hävisimme tuon lopulta.

– Jatkoajalla tuntui, että meidän pelaamisemme toimi tosi hyvin, mutta sitten kävi tuolla tavalla. Hienosti nousimme, mutta sillä ei sinänsä ole mitään väliä, kun lopputulos on tuo, jatkoi Kuusela.


Kuusela oli kovassa paikassa lauantaina Pelicansin maalilla.
Antti Romsi - http://www.romsi.net

Hiljaisuus Hovisen tilanteesta

Lauantain ottelussa Kuusela onnistui nappaamaan muutamia tärkeitä torjuntoja varsinkin pelin ensimmäisessä erässä. Kotijoukkue Kärpät hallitsi kenttätapahtumia suvereenisti ja se pystyi luomaan tukun hyviä maalipaikkoja Kuuselan maalille. Ottelussa lopulta neljä maalia päästänyt Kuusela ei suuremmin halunnut lähteä kommentoimaan takaiskumaaleja lehdistölle.

– En niitä maaleja rupea sen enempää spekuloimaan. Kaikki laukaukset ovat aina torjuttavissa, jos sillä tavalla lähdetään miettimään.

Virkaveli Hovisen tilanteesta niin Kuusela kuin Pelicansin päävalmentaja Kai Suikkanenkaan eivät kommentoineet mitään. Kuuselan oma keskittyminen oli täysillä illan ottelussa.

– En tiedä hänen tilanteestaan. Keskityin omaan hommaan, kun kuulin tänään, että pelaan, enkä siihen, mikä Hovisella on. Sitä syytä teidän täytyy kysyä joltain muulta.

– Kuuselan vuoro oli pelata, kommentoi puolestaan päävalmentaja Suikkanen.

Lahtelaisjoukkueen keskittyminen kohdistuukin nopeasti sarjan kolmanteen otteluun, joka pelataan yhden huilipäivän jälkeen Lahdessa maanantaina. Tietoa kyseisessä ottelussa aloittavasta maalivahdista ei Kuuselalla vielä ollut.

– Ei ole tietoa vielä. Nyt hyvät loppuverryttelyt ja mennään lepäämään. Maanantaina sitten uusi homma edessä Lahdessa.

» Lähetä palautetta toimitukselle