Pelicansin Hrabal: "Lahteen lähtö ei ollut šokki"

LIIGA / Haastattelu
Hrabal ei ollut tyytyväinen Pelicansin Tampereen-reissuun.
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com

Josef Hrabal kertoo kiekkoilleensa nuoruutensa Tšekissä, sitten puoli vuotta AHL:ssä ja viimeiset viisi kautta Tapparan CHL-vastustajanakin piipahtaneen HC Trinecin riveissä. Täksi kaudeksi sopimusta ei syntynyt, joten kausi alkoi omatoimisen harjoittelun merkeissä.

− Harjoittelin kakkosliigan joukkueen kanssa kotimaassani. He antoivat minulle mahdollisuuden harjoitella porukassa, ja minulla oli oma valmentaja. Se oli hauskaa.

Täyttä leikinlaskua ei Hrabalin kesä Pelicansin onneksi ole ollut.

− Viimeiset neljä-viisi kuukautta halusin olla valmis, kun seuraava peli tulee. Minulla oli tarpeeksi aikaa valmistautua henkisesti, eikä Lahteen lähtö tullut šokkina.

Huonoa peliä Hakametsässä

Hrabal pelasi keskiviikkona kolmannen pelinsä lahtelaisjoukkueen mukana. Peli päättyi kotijoukkue Ilveksen 4-0-voittoon, ja Hrabal pudistelee päätään ottelua kerratessaan.

− Bad game. He saivat alkuun onnekkaita maaleja, mutta totta puhuen meillä ei ollut oikeastaan missään vaiheessa mahdollisuuksia viedä tätä ottelua. Joskus käy näin. Me emme luistelleet tarpeeksi, he taas suorastaan lensivät kentällä. Ensi kerralla meidän on oltava parempia tai ei hyvä heilu.

Hrabal ei itsekään onnistunut mielestään Hakametsässä.

− En pelannut hyvin. Ensimmäisen maalin aikana olin kentällä ja vieläpä maalin edessä, kun kiekko meni maaliin. Sitten siinä vain miettii, että ei voi olla totta.

Pelicansissa pelaa kaksi muutakin tšekkiä, puolustaja Tomas Kudelka ja hyökkääjä Michal Repik. Monen slaavin sattuminen samaan joukkueeseen on kuitenkin vain sattumaa.

− Maanmiehet eivät olleet syy tänne tulooni, vaan ihan se, että sain täältä tarjouksen. Tiesin, että tämä on hyvä sarja ja hyvä joukkue, joten hyväksyin sen. Mutta ovathan tšekkiläiset joukkuekaverit tietysti hyvä juttu vieraassa maassa.

"Sitten siinä vain miettii, että ei voi olla totta."

Suomi ja Lahti olivat lähes täysin vieraita kohteita Hrabalille, jonka peliura pohjoismaissa rajoittuu kuuteen otteluun ruotsalaisessa MODOssa kaudella 2008-09.

− En tiennyt paljoakaan Suomesta, vain sen, mitä netistä löysin tai täällä pelanneilta kavereilta kuulin.

Euroopan liigojen välistä tasoeroa on mitattu esimerkiksi CHL:n avulla. Siellä tšekkijoukkueet esiintyivät vaatimattomasti, sillä vain yksi Extraliga-joukkue, Sparta Praha, nappasi pudotuspelipaikan. Hrabal ei kuitenkaan osaa ainakaan vielä arvioida tasoeroa.

− En osaa vielä kolmen pelin jälkeen sanoa eroista Tšekin ja Suomen liigojen välillä, sillä en halua arvioida jotain ja huomata olleeni väärässä.

Mikään kiire Hrabalilla ei kuitenkaan ole takaisin Tšekkiin - tai mihinkään muualle.

− Tulin tänne ja annan tälle joukkueelle parhaan panokseni. Ei ole minun tyylistäni tähyillä seuraavia joukkueita etukäteen.

» Lähetä palautetta toimitukselle