Pelicansin epäonni ei ota laantuakseen

LIIGA / Haastattelu
SaiPa jätti Pelicansin varjoonsa lauantaina.
Kuva © Turo Ulvinen - www.thudesign.com
Lappeenrannan SaiPa ja Lahden Pelicans iskevät Liigassa yhteen reilun viikon sisään kolmesti. Lauantaina ensimmäisessä osassa pisteet jäivät Idän Sputnikien haaviin, kun SaiPa kesytti väsyneen Pelicansin 4−1. Pahasti siipirikkoiset lahtelaiset eivät saaneet koneitaan missään vaiheessa kunnolla käyntiin.

Pelicans on kärsinyt koko kauden uskomattoman huonosta tuurista loukkaantumisten suhteen. Joukkueen päävalmentajan Tomi Lämsän mukaan tämä tosiasia alkaa väistämättä näkyä.

− Tänään (lauantaina) ja edellisessä pelissä omasta joukkueesta näkyi se, että nyt mennään limitillä ja jopa sen ylitse. Takki on tyhjä niin henkisesti kuin fyysisestikin joka osa-alueella.

Lahtelaiset jäivät pahasti isäntien varjoon etenkin hyökkäyspelissä. Viikon kolmessa ottelussa vain kahdesti osuneen Pelicansin itseluottamuksen puute on Lämsän mukaan havaittavissa nimenomaan hyökkäyspelissä.

− Väsymys ja itseluottamuksen puute näkyvät hyökkäyspelissä. Se on tällä hetkellä hampaatonta ja SaiPa-pelissä jopa olematonta, pääkäskijä totesi.

Vastoinkäymisistä huolimatta varsin puheliaan Lämsän mukaan jo Liigan avauspäivinä alkanut loukkaantumissuma lisää joidenkin pelaajien kuormitusta.

− Meidän vaikeutemme ja murheemme alkoivat Liigan ensimmäisestä päivästä lähtien. Meillä on ollut loukkaantumisia sekä poissaoloja ja kuormaa on kasaantunut tietyille pelaajille.

Uskomattoman huonosta tuurista hyvä esimerkki on Anrei Hakulisen tilanne. Joulun alla Liiga-debyyttinsä tehnyt hyökkääjä oli jo pääsemässä melko hyvään vauhtiin, mutta lauantain pelissä tuli yllättäen vastoinkäymisiä. Mies loukkasi itseään taklaustilanteessa peliajan jäädessä ainoastaan reiluun minuuttiin.

SaiPaa vastaan nimekkäimmät poissaolijat olivat hyökkääjä Vili Sopanen, pakit Juha Leimu ja Juha-Pekka Pietilä sekä ilmeisesti koko loppukauden missaava kassari Jere Myllyniemi.

− Hakulisen tilanne tuntuu uskomattomalle. Hän on mennyt tässä niin ja näin, pystyykö pelaamaan, ja nyt tuli niitti tuohon. Surullista pelaajan ja Pelicansin kannalta, Lämsä pyöritteli.

Kaikesta huolimatta kohti parempaa huomista

Vaikka Pelicans elää hankalia aikoja, ei lahtelaisia voi syyttää yrittämisen puutteesta. Joukkueessa vaikuttaa olevan edelleen hyvä ilme päällä.

− Halu joukkueessa on kova. Me puolustetaan ja käännetään ja väännetään. Pyrimme olemaan kurinalaisia, ettemme jäähyilisi.

Lauantaina 1−4-tappiollisessa taistelussa lahtelaisjoukkue olikin erittäin kurinalainen, sillä se otti vain yhden pikkukakkosen.

Lahtelaiset ovat loukkaantumissuman keskellä joutuneet vuokraamaan miehiä muista joukkueista. SaiPa-pelin tauottua Lämsä jakoikin kiitosta puolustukseen tulleille laina-avuille, Kärppien Mikko Niemelälle ja Lukon Antti Jaatiselle.

− Puolustukseen on saatu tuuraajamiehiä, ja hattua on pakko nostaa. On mahtavaa nähdä, kuinka he antavat sydäntä niin sanotusti vieraalle joukkueelle ja tsemppaavat kopissa.

Tappiokierteestä ja uskomattomista vastoinkäymisistä huolimatta lahtelaissyntyinen päävalmentaja uskoo tulevaan.

− Mennään kohti parempaa huomista, nyt saamme viikon huilata. Yritetään saada täysi kokoonpano jalkeille ja miehiä terveiksi, Lämsä jutteli.

» Lähetä palautetta toimitukselle