Pelicans-tähti Kangasniemen pitkä kuiva kausi päättyi: "Paikkoja on ollut ihan tarpeeksi"

LIIGA / Haastattelu
Iikka Kangasniemi on viimeistellyt alkukauden aikana tehot 5+5.
Pelicansin kultakypärä Iikka Kangasniemi päätti Ilves-ottelussa seitsemän ottelun maalittoman putkensa. Maali syntyi erikoisella tavalla.

Ilves ja Pelicans väänsivät tasaisesti pari ensimmäistä erää. Toisen erän lopussa Iikka Kangasniemi avasi vieraiden maalitilin erikoisella maalilla.

− Yritin syöttää tolpalle, mutta sitten kiekko vähän onnekkaasti kimposi luistimen kautta sisään.

Vaikka Kangasniemeltä odotetaan lahtelaisjoukkueessa tulosta, ei hänelle ollut ehtinyt tulla vielä apinaa hartioille. Kangasniemen mukaan asiaa on auttanut sekin, että Pelicans on voittanut ilman kultakypärän maalejakin.

Pitkän kuivan kauden maali maistui kuitenkin makealta.

− Totta kai on tärkeää, että sai pitkästä aikaa maalihanat auki. Minulta pitäisi tulla tulosta. Meidän kentällämme on ollut paikkoja ihan tarpeeksi.

Pelicansin päävalmentaja Petri Matikainen muokkasi rajusti joukkueensa ketjuja tappiollisen TPS-ottelun jälkeen. Edellispelissä yhdessä pelanneet Miska Siikonen ja Kangasniemi saivat kolmanneksi lenkikseen Taavi Vartiaisen.

Ketjujen sekoittaminen ei Kangasniemen mielestä sotkenut pelin alkua, vaan enemmänkin lahtelaisten jäähyt.

− Minusta meillä toimi kemiat oikein hyvin, ei mitään valittamista siinä.

Pelicans on ollut vakuuttava alkukauden ajan. Lisäksi heikkojen pelien jälkeen lahtelaiset ovat onnistuneet aina voittamaan seuraavan ottelun: kahta peräkkäistä tappiota ei ole koko alkukauden aikana tullut.

− Varmaan hyvä alkukausi johtuu siitä, että pystymme nollaamaan huonot pelit. Seuraavaan peliin tulemme uudella ilmeellä, emmekä jää murehtimaan huonoa peliä.

» Lähetä palautetta toimitukselle