Pelicans rankaisi ryntäyksestä - "Omasta mielestäni täysin puhdas"

LIIGA / Haastattelu
Kimmo Koskenkorvan ja Jere Pullin törmäystä seurasi ratkaiseva puhallus pilliin.
Kuva © Jaakko Stenroos - https://jaskan.kuvat.fi/
Pelicans hyödynsi TPS:n loppuminuuttien jäähyn iskemällä ottelun ratkaisuosuman.

TPS-puolustaja Jere Pullin epäonninen taklaus Pelicansin kenttäpäädyssä oli joukkueiden torstaisen taiston lopun alku.

Pulli taklasi kolmannen erän jälkipuoliskolla Kimmo Koskenkorvaa laidan vieressä.

- Mielestäni hän luisteli takaperin aika pitkään. Kädet siinä eivät ainakaan nousseet, Pulli hymähti lahtelaisten pakattua kolme pistettä linja-autoonsa.

Jussi Leppäsen ja Jouni Saukkosen tuomio oli kaksiminuuttinen jäähy ryntäyksestä ja vierasjoukkueen toinen ylivoima.

- Jonkun mielestä oli kai sitten liikaa vauhtia, puolustaja jatkoi.

"Koskin kiekkoonkin vielä ennen sitä kontaktia"

- Omasta mielestäni se oli täysin puhdas. Koskin kiekkoonkin vielä ennen sitä kontaktia. Siihen tämä peli lopulta ratkesi.

Pelicansin ylivoimamylly ei vielä kääntänyt 2-2-tilannetta vierasjohdoksi, mutta Radek Smolenak ujutti kiekon Fredrik Norrenan taakse seitsemän sekuntia jäähyn päättymisen jälkeen. Pulli ehti luistella keskialueen halki puolustusalueelle, mutta ei kerinnyt pelastamaan turkulaisten alivoimanelikkoa.

Tilanne käynnisti TPS:n loppukirin, joka ei tuottanut tulosta - aivan.

- Oikeanmittainen maila, niin juuri kerkesin lavan kärjellä sen sieltä poimia, huikkasi kiekon maaliviivalta napannut Oskari Korpikari, jonka reaktiot jättivät ilman maalivahtia pelanneet turkulaiset tyhjin käsin.

Pulli kärsi huonosta tuurista myös ottelun ensimmäisessä erässä, kun Pelicansin 1-1-maali ohjautui hänen luistimestaan. Silloinkin henkilökohtaisena hyötyjänä oli Smolenak.

- Hän on kova poika tekemään maaleja. Voi olla, ettei hän paljon muuta tee, mutta maaleja kyllä. Pakko silti sanoa, että on hän ottanut vastaan vinkkejä myös puolustamisen suhteen, sanoi Pelicans-valmentaja Hannu Aravirta.

Aravirta on aloittanut tuoreemman Pelicans-pestinsä lähes sensaatiomaisesti. Sarjataulukon hännille povatun lahtelaisryhmän pisteputki jatkuu edelleen.

- Lennossa me emme ole, siitä sanoudun irti, luotsi toppuutteli.

- Tämä on enemmänkin hyvää taistelua, luistelua ja erikoistilanne- sekä maalivahtipeliä. Tänään olimme vaikeuksissa, emmekä osanneet hyödyntää kentän leveyttä. Sama ongelma oli myös puolustamisen kanssa. Pelimme on edelleen raastamista ja riistämistä.

Siitä huolimatta Aravirran turkoosipaidat miehittävät Liigan kärkipaikkaa kymmenen pisteen saaliilla.

» Lähetä palautetta toimitukselle