Pelicans muisti päivänsankari-Matikaista − kolmen syötön Björninen: "Taustalla vedin"

LIIGA / Haastattelu
Björninen syötteli tehokkaasti tupsukorvia vastaan.
Pelicans kampesi Ilveksen nurin Tampereella. Päävalmentaja Petri Matikainen sai 50-vuotissyntymäpäivänään kolme sarjapistettä joukkueeltaan lahjaksi. Hannes Björninen saalisti puolestaan kolme syöttöpistettä.

Pelicans voitti Ilveksen 4−2 Hakametsässä käydyssä kamppailussa. Hannes Björninen oli joukkueensa tehokkaimpia pelaajia pisteillään 0+3.

− Hyvältä tuntui pelata tuttujen kavereiden kanssa. Olemme pelanneet yhdessä alkukaudenkin aikana. Tänään saimme kiekon verkkoonkin, heitti Björninen.

Lahtelaisten päävalmentaja Petri Matikainen täytti ottelupäivänä 50 vuotta. Joukkue toimitti nokkamiehelleen lahjaksi paitsi kolme sarjapistettä, myös perinteisen syntymäpäivälaulun ottelun jälkeen. 

Pelicans oli Björnisen mukaan esiintymisessään yhtä yhtenäinen kuin jäällä tamperelaisia vastaan. Björniselle ei tullut tarvetta nousta lauluporukan johtotähdeksi.

− Taustalla vedin. Yhteiskuorosta oli kyse, joten kenenkään ei tarvinnut olla pääesiintyjänä. Kentällä sama homma, naurahti keskushyökkääjä.

Björninen nousi illan tehojensa myötä kolkuttelemaan Liigan yhden kauden piste-ennätystään. Hyökkääjän itsensä mukaan ennätystä lähenteleville otteille on syynsä.

− Paranemaan päin. Nyt olen saanut myös kiekkoa maaliin ja maalille. Tehojen kautta tulee itseluottamusta. Hyvällä mielellä menen aina kentälle. Mikäs tässä pelatessa, tuumi Björninen.

Uusi vuosi ja Liigan kevätkausi ovat jokaiselle joukkueelle kauden kulminaatiopiste. Pelicansissa tiedostetaan kaiken myllerryksenkin keskellä tilanne, mutta otsa ei painu kurttuun tiukallakaan hetkellä.

− Todella tärkeitä aikoja ennen kevättä. Mediajutut eivät ole vaikuttaneet meidän tekemiseemme. Nautimme omasta jutustamme tuolla kentällä, arvioi Björninen.

Kiintopiste on lahtelaisten mielessä kirkkaana, ja sitä kohden Pelicans myös lähtee taivaltamaan. 

− Runkosarjatavoitteemme on kuuden joukossa. Se on kova tavoite, mutta sitä kohti menemme, niittasi Björninen ennen kuin poistui pukusuojaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle