Pelicans jäi KalPan hyvin liikkuneisiin jalkoihin - "Se on meidän iso vahvuus"

LIIGA / Haastattelu
Iloinen oli KalPan retki Lahteen myös maanantaina.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
KalPan pelaajien kesken laajasti jakautuneet onnistumiset tehojen saralla sekä pelillisesti vahva, luisteluvoittoinen ottelu toivat joukkueelle jo kolmannen kiinnityksen Liigan välieräpaikkaan Lahdessa. Maanantain koitoksen toisessa erässä kääntänyt kuopiolaislauma on enää voiton päässä välieristä.

Joonas Lyytisen kaksi maalia sekä kertaalleen maalanneet Mikko Nuutinen, Miikka Pitkänen ja Mikael Seppälä takasivat osumillaan KalPalle 5−2-voiton Pelicansista. Kuopiolaiset ovat käyttäneet vahvuuksiaan hyödyksi pudotuspeleissä häikäisevän hienosti. 

− Se on meidän iso vahvuus, että liikutaan ja syötetään hyvin. Sitten oikeassa suhteessa mennään suoraviivaisesti maalille. Tänään se tuotti hyvän tuloksen, pisteittä jäänyt, mutta silti väkevän koitoksen pelannut KalPa-sentteri Matias Myttynen tuumi.

Maanantaina KalPa hiljensi Pelicansin ja lahtelaisyleisön toisessa erässä. Kun isäntien syntymässä ollut 2−1-johtomaali hylättiin, otti vierasjoukkue ohjat käsiinsä. Pussinokkien reppu soi 10 minuutissa kolme kertaa - eikä ihan tavallisimpien maalintekijöiden toimesta. Lyytinen ja Seppälä iskivät uransa ensimmäiset pudotuspelimaalinsa.

− Tuntuu, että tosi moni jätkä on meidän joukkueessa ottanut isoja askelia omalla, henkilökohtaisella urallaan, jos mietitään koko vuotta, itsekin läpimurron viimeistään kuluvalla sesongilla tehnyt keskushyökkääjä iloitsi.

− Meillä on hyvät systeemit, tämä tyyli sopii jätkille, joita täällä on. Kyllä yhteinen tekeminen on ollut iso apu, jätkät ovat pystyneet nostamaan päätä.

Vahvasti kohti semifinaaleita porskuttava KalPa on pelannut kaikkiaan tasaisen kauden runkosarjakin mukaan lukien. Seuraavaksi edessä on ainakin toistaiseksi kauden tärkein mittelö.

Onko neljännen ja sarjan katkaisevan voiton hakeminen niin hankalaa, kuin sanotaan?

− Ei kait, se on samanlainen matsi, aiotaan pitää siitä huoli, että ollaan täysin valmiina ottamaan voitto. Meillä on hyvä henkinen kantti, sentteri jutteli luonnollisesti hymyssä suin.

» Lähetä palautetta toimitukselle