Pelicans-hyökkääjä huojentunut voitosta - "Otimme opiksi virheistämme"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Morten Poulsen palkittiin ottelun parhaana pelaajana.
Kuva © Timo Savela
Saksa otti aikaisen niskalenkin Tanskasta siirtyen tasatilanteesta kahden maalin johtoon hieman yli minuutissa. Ensi vuoden isäntämaa ei kuitenkaan lannistunut, vaan nokitti Saksan nopeissa maaleissa ja nousi tasoihin 25 sekunnissa. Pelicans-hyökkääjä Morten Poulsen vastasi tasoitusosumasta.

Morten Poulsen ei vähätellyt ottelun tärkeyttä Tanskalle.

− Isot panokset, ja jälleen täpötäysi halli katsomassa. Oli minun mielestäni ansaittu kahden pisteen voitto. Upea kokemus, ja todella vahva suoritus meiltä, Poulsen kuvaili.

Tanska ajautui pahasti köysiin ennen avauserän puoliväliä, kun Saksa johti jo kahdella maalilla. Tanska ei kuitenkaan lannistunut, vaan onnistui vastaamaan tuleen tulella.

− Olimme olleet tässä samassa tilanteessa jo aiemminkin näissä kisoissa. Otimme niistä opiksi ja pidimme päämme pystyssä. Tiesimme, että tällainen mahalasku vajaan 20 000 ihmisen edessä on rankkaa, mutta teimme hienon nousun.

Saksalla oli useita paikkoja uusia johtonsa. Varsinkin varsinaisen peliajan loppuminuuteilla ilmaantui puolityhjiäkin maalipaikkoja, mutta isäntämaa ei onnistunut hyödyntämään tilaisuuksiaan.

− Tämä oli niitä päiviä. Maalivahtimme täytyy suoriutua tällaisissa otteluissa, ja sen Sebastian Dahm teki tänään. Totta kai hengitys salpaantuu, kun tuon kaltaisia tilanteita syntyy. Uskon, että peitimme myös monta paikkaa hyvin. Ne muiden muassa toivat meille kaksi pistettä, Pelicans-hyökkääjä analysoi.

Vaikka kahden pisteen voitto antaakin Tanskalle paremmat mahdollisuudet jatkopeleihin, viimeiset ottelut eivät ole helppoja. Tanskalla on jäljellä ottelut Ruotsia ja Italiaa vastaan. 

− Meidän täytyy pitää tämänpäiväinen energiataso yllä. Unohtamatta rangaistusaition välttämistä sekä tämän ottelun kaltaisia huonoja alkuja. Parhaat mahdollisuutemme ovat kiekollisessa pelissä ja pirteissä otteissa. 

− Huominen levätään, ja viimeisiin otteluihin annetaan kaikkemme, Poulsen päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle