TAP - KAL
VGK - MIN 1.00
FLA - SJS 2.00

Pelaajien siirtorajapäivänä urheilutoimenjohtajan puhelinlangat laulaa

MESTIS / Haastattelu
Tänä vuonna siirtomarkkinat olivat rauhalliset, vaikka puutetta pelaajista on monilla.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Pelaajien siirtotakaraja umpeutui keskiviikkona 15.2. keskiyöllä. Jatkoaika jututti Espoo Unitedin urheilutoimenjohtaja Petri Pakaslahtea päivän kulusta.

Pelaajasiirrot ja sopimusneuvottelut ovat hyvin salattuja viimeiseen asti ja siirtorajapäivä on usein yksi kiireisimpiä seurojen urheilutoimenjohtajille. Espoo Unitedin Petri Pakaslahdelle päivä oli kokemuksena uusi hänen aloitettuaan uudessa tehtävässään tällä kaudella.

— Alkuviikko oli kiireinen. Siinä, kun Pelicans ilmoitti maanantaina, että he ottavat Joonas Haraldin takaisin niin tuli pienesti kiire hommata maalivahti.

Uuden maalivahdin Nico Viksténin löydyttyä Ilveksen A-nuorista, oli hyökkääjän tarve keskiviikkona päällimäinen asia.

— Meillä on se tilanne, että A-nuorista on otettu aika paljon pelaajia tänä vuonna ja sielläkin on siten vähän pelaajia. Yksi hyökkääjä olisi tuonut lisää leveyttä rosteriin ja oltaisiin voitu antaa A:llekin takaisin joku pelaaja.

— Kyllä sitä vähän joka suunnasta yritettiin saada, ja muutama oli lähelläkin, mutta ei nyt tällä kertaa onnistunut haku.

Puheluita Pakaslahti kertoo tehneensä useita, mutta myös saaneensa useita yhteydenottoja.

Suomi-sarjasta soitetaan Mestikseen ja Mestiksestä Liigaan

— Puheluita tuli tehtyä aika paljon. Suomi-sarja-joukkueista soitettiin meille päin, että olisiko heille jotain pelaajia ja itse tietenkin soitin kollegoille Mestiksessä, että olisiko mahdollisesti ylimääräisiä pelaajia.

Joukkueiden hakiessa vahvistuksia soitetaan sarjatasolta toiselle. Suomi-sarjasta soitetaan Mestikseen ja Mestiksestä Liigaan. Pakaslahden mukaan kaikki oli asiallisia ja puhelut tehtiin hyvässä hengessä.

Ongelmaksi tänä vuonna näytti nousevan saatavilla olevien pelaajien vähyys jokaisella sarjatasolla, myös Liigassa.

— Jännä tilanne, mutta siihen on monta syytä. Liigajoukkueita on enemmän ja Pohjois-Amerikan virta on vienyt oman osansa. Ja tottakai tässä vaiheessa kautta kaikki hakevat sellaista pelaajaa, joka oikeasti vahvistaa joukkuetta.

Suomessa pelaajiensiirrot ei ole yhtä helposti tehtävissä kuin esimerkiksi NHL:ssä, kun sekä seuralta että pelaajalta pitää olla suostumus siirtoon.

— Se hankaloittaa, että molemmat pitää natsata. Mutta se on ihan ymmärrettävää ettei helposti onnistu, kun Mestiksessä moni pelaaja kuitenkin samalla opiskelee tai käy töissä. Toisaalta loppukautta on jäljellä vain muutama kuukausi, ettei sinänsä ole pitkä aika.

Pakaslahden mielestä siirtojen  pitäisi onnistua Suomessakin helpommin, kun tietty palkkaraja ylitetään. Erityisesti, kun joku pelaaja oikeasti halutaan, niin häntä silloin myös peluutetaan.

"Siirto olisi mahdollisuus ja tekisi todennäköisesti vain hyvää monelle pelaajalle"

— Siirto olisi mahdollisuus ja tekisi todennäköisesti vain hyvää monelle pelaajalle. Kun oma seura ei näe, että olisi peliaikaa tiedossa, niin maisemanvaihdos voisi olla paikallaan pelaajalle.

Kokonaisuudessaan keskiviikko meni rauhallisesti, eikä turhaa hermoilua ollut havaittavissa missään suunnassa, vaikka pelaajien saanti oli tiukassa.

— Kaikki sanoivat ettei oikein ole pelaajia ja kaikilla kuitenkin on aika kapeat rosterit. Moni agentti sanoi, että siirtomarkkinoilla oli yllättävän rauhallista.

Espoo Unitedin kaipaamaan hyökkäjää ei ollut saatavilla vaikka yritystä oli. Pakaslahden työpäivä venyi puoleen yöhön, kuten monilla muillakin.

— Myöhään meni, mutta ei se auta hermoilla. Jos ei ole pelaajaa tarjolla, niin ei ole. Nico saatiin ja tämä on hänelle hyvä mahdollisuus.

» Lähetä palautetta toimitukselle