Pekkala vaihtoi ammattikiekkoilun perhe-elämään – ”Olen kiitollinen valinnastani”

Suomi-sarja, Muut Sarjat / Haastattelu
Pekkala jätti suuremmat kaukalot taakseen pari vuotta sitten.
Kuva © Mika Pukkinen
Arki kiekkoilijana ei maistu kaikille. Hyökkääjä Tomi Pekkala sahasi Liigan ja Mestiksen väliä vielä nelisen vuotta sitten, mutta sittemmin mies on ripustanut hokkarit naulaan korkeampien sarjatasojen suhteen. Nykyään mies pelailee II-divisioonassa ja elelee rauhallista perhe-elämää Torniossa.

Kaudella 2011-12 hyökkääjä Tomi Pekkala pelasi Tappara-paidassa Liigaa, mutta sopimusta seuraavalle kaudelle ei syntynyt. Seuraavaksi kaudeksi mies sai kuitenkin mahdollisuuden siirtyä pelaamaan Mestistä Vaasan Sportiin ja tarttui tilaisuuteen.

Vaasassa homma sujuikin melkoisen mallikkaasti. Runkosarjasta Pekkala sai muistoksi Kai Nurminen -palkinnon (Runkosarjan paras maalintekijä), Jouni Rinne -palkinnon (Runkosarjan paras pistemies) sekä Kultaisen kiekon (Muiden pelaajien parhaaksi äänestämä pelaaja). Jatkoaika kävi haastattelemassa Pekkalaa menestyksekkään runkosarjan jälkeen ennen kauden 2012-13 Mestis-pudotuspelejä. Kaksiosaisen haastattelun voit lukea tästä.

Vaikka Sport putosi lopulta jo puolivälierissä, sai Pekkala sopimuksen seuraavaksi kaudeksi Pelicansiin. Pelicansissa hyökkääjä joutui kuitenkin telakalle jo lokakuun lopulla, kun hän sai viiltohaavan jalkapöytäänsä vierasottelussa Porin Ässiä vastaan. Kausi ei tämän jälkeen enää ottanut lähteäkseen kunnolla, eikä jatkoa tullut myöskään Pelicansista.

Vielä seuraavalla kaudella (2014-15) Pekkala kävi kokeilemassa Kazakstanissa Beibarys Atyraun riveissä, mutta siirtyi vielä saman kauden aikana Tornion IHC:n riveihin II-divisioonaan. Mies on siitä saakka kuluttanut jäitä Torniossa divarikiekon parissa ja nautiskellut perinteisemmästä arjesta.

− On tullut kaksi lasta ja vietän normaalia perhe-elämää Torniossa, josta löysin työpaikan. Olen aivan kiitollinen tekemästäni valinnasta, Pekkala kertoo.

Pelihommille Pekkala syttyy edelleen, mutta tavoitteita kiekkouran suhteen ei enää ole.

− Tykkään vain pelata, mutta sen kummempaa tavoitetta tässä ei enää ole. Haluan katsoa rauhassa, kun lapset kasvavat ja harrastavat. Se on tällä hetkellä minulle tärkeintä.

TIHC ei yltänyt toiseen yllätykseen

Jääkiekon Suomen Cupin ensimmäisellä kierroksella Pekkalan edustama Tornion IHC onnistui yllättämään Suomi-sarjassa pelaavan Muik Hockeyn kotikentällään lukemin 9-4. Toisella kierroksella seinä nousi kuitenkin torniolaisten eteen, kun Suomi-sarjassa pelaava Seinäjoen S-Kiekko voitti TIHC:n lukemin 7-4.

"Pohjoisessa hinkkaamme samoja porukoita vastaan todella paljon talven aikana"

Tehot 1+2 S-Kiekkoa vastaan poiminut Pekkala ei kuitenkaan jäänyt harmittelemaan tappiota.

− Vastustajahan hölläsi kolmanteen erään aivan täysin. Propsit toki meille, että jaksoimme yrittää, mutta kaveri oli tänään kyllä aika paljon parempi. Ei jäänyt varaa selitellä, Pekkala tiivisti ottelun.

Cupin ensimmäiseltä kierrokselta toiselle kierrokselle tiensä selvitti ainoastaan kuusi II-divisioonassa pelaavaa joukkuetta. Tähän harvaan joukkoon lukeutui myös TIHC. Ainakin Pekkalalle visiitti Seinäjoelle maistui, ja haluja jatkaa Cupissa olisi löytynyt.

− Kyllä Cup on ainakin meille ollut positiivinen asia. Pohjoisessa hinkkaamme samoja porukoita vastaan todella paljon talven aikana. Et-Po:a ja Kemin Lämäreitä vastaan pelaamme varmaan kuusi kertaa kaudessa. Mukava käydä täällä etelämpänäkin kokemassa erilaista seurakulttuuria.

Vielä vuosikymmenen taitteessa torniolaiset pelasivat Suomi-sarjassa. Joukkueessa on tavoite palata Suomen kolmanneksi korkeimmalle sarjatasolle ennen pitkään. Pekkala uskoo, että mahdollisuuksia nousuun on, mutta projektista löytyy myös haasteensa.

− Nousu on seuralla ilmeisesti iso tavoite. Se on ihan realistista, sillä ei me nyt niin kaukana kuitenkaan Suomi-sarjasta olla. Kulupuoli on se suurin haaste. Pitää ymmärtää, että matkat Torniosta ovat pitkät ja Suomi-sarjassa pelaavan joukkueen pyörittäminen vaatii paljon enemmän rahaa, hän analysoi joukkueensa tulevaisuutta.

» Lähetä palautetta toimitukselle