Pekka Virta, pelaako joukkueesi aktiivisemmin kuin viime kaudella?

LIIGA / Haastattelu
Pekka Virta siirtyi Raumalle.
Kuva © Timo Savela
Viime kaudella KalPan hopealle johdattanut Pekka Virta palkittiin kauden parhaana valmentajana. Nyt edessä on uudet haasteet länsirannikolle, kun Virta siirtyy Lukon peräsimeen. Jatkoaika haastatteli Virtaa pelin aktiivisuudesta ja viihdyttävyydestä.

Pelaako joukkueesi aktiivisempaa jääkiekkoa kuin se pelasi viime kaudella? Jos pelaa, miksi?

− En minä tiedä, millaista kiekkoa Lukko pelasi viime kaudella. Nyt pelataan toisenlaista kiekkoa. Onko se sitten aktiivisempaa vai ei, siihen en halua verrata.

Millaista on mielestäsi aktiivinen jääkiekko?

− Jääkiekko on aina aktiivista, kun sitä pelataan. Muulla tavalla sitä ei pysty pelaamaan, koska se on niin nopea peli.

Onko pelin aktivoittaminen trendi Liigassa?

− On se ainakin kaikissa kommenteissa. Aika näyttää sitten, mitä yhtälö näyttää kentällä. Tasaisin väliajoin puhutaan aina jostain, ja nyt puhutaan siitä. On varmaan merkkejä nähtävissä, että pyritään suoraviivaistamaan ja nopeuttamaan peliä, mutta kaikenlainen jääkiekko on aktiivista. On harhaanjohtavaa väittää jotain muuta.

Onko aktiivinen jääkiekko parempaa kuin passiivinen?

− En erota aktiivisen ja passiivisen jääkiekon eroa. On erityylisiä pelejä, mutta kaikkien pitää pystyä pelaamaan aktiivisesti myös silloin, kun pelataan viiveellä.

Tulisiko Liigassa pelata viime vuosia aktiivisempaa peliä, jotta Suomi menestyy paremmin maajoukkueissa?

− En osaa sanoa. Hyvä peli tuo hyviä tuloksia ja kehittää pelaajia. Hyvät tulokset myös auttavat pelaajia jaksamaan ja menemään eteenpäin. On jo vuosia nähty, että erilaisista maista ja erilaisista pelityyleistä tulee hyviä pelaajia. Hyvät pelaajat pelaavat erilaisia pelityylejä, joten menestyminen ei ole pelityylikysymys.

Onko viihdyttävyys huomioitava arvo, kun teet taktisia päätöksiä?

− Totta kai aina kun pelivehkeet pistetään päälle, pelataan voitosta. Kun taistellaan lujaa, se on viihdyttävä. Viihdyttävyys on onnistumisen ja epäonnistumisen mahdollisuudessa.

Ovatko esimiehesi seurajohdosta esittäneet sinulle viihdyttävyystoiveita?

− Ei ole vielä tullut, aika näyttää tuleeko niitä. Ainakaan sopimusta tehdessä ei käsketty pelaamaan tietynlaista peliä.

Onko päävalmentajan mielestäsi otettava huomioon pelillinen asiakaspalaute eli kannattajien pelilliset toiveet?

− Koko ajan ollaan symbioosissa ympäristön kanssa. On tärkein asia saada kaikki nauttimaan pelistä, ja usein siihen auttaa menestys. On aika vähissä tyytyväiset kannattajat, jos peli ei tuota voittoja ja menestystä, pelityylistä huolimatta.

Onko voittaminen jääkiekkojoukkueen tärkein keino viihdyttää yleisöään?

− Voittaminen on tärkeä keino ammattiurheilussa. Täytyy kuitenkin miettiä mikä on lähtökohta ja mihin ollaan menossa, sitä myöten löytyy muitakin arvoja.

Koetko joukkueesi esittävän tällä kaudella viihdyttävää jääkiekkoa?

− En tiedä, mitä kukakin tulee esittämään. Se nähdään perjantaina, kun pelit alkavat.

Mikä vastustajistanne pelaa aktiivisinta peliä?

− En lähde sitä arvioimaan. Senkin näyttää perjantai. Kaikki ovat taas uuden äärellä. On paljon uusia ideoita, ja joku joukkue varmasti yllättää taas omalla tavalla.

» Lähetä palautetta toimitukselle