Pekka Rautakallio: "Ylpeä olo tästä joukkueesta"

LIIGA / Haastattelu
Ässien päävalmentaja Pekka Rautakallio tunsi ylpeyttä joukkueestaan.
Kuva © Timo Savela
SaiPa tiputti Ässät pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella suoraan otteluvoitoin 2−0. Ässien päävalmentaja Pekka Rautakallio oli lopputuloksesta huolimatta positiivinen. Ylpeys oman joukkueen kaudesta paistoi päällimmäisenä läpi. Katsetta suunnattiin myös jo hieman tulevaan.

Ässien sisukas kausi sai nopean päätöksen, kun SaiPa oli pudotuspelien avauskierroksella parempi otteluvoitoin 2−0. Ässien monivaiheinen kausi päättyi pettymykseen, mutta pettymys ei ollut ensimmäinen asia, mikä Ässien päävalmentaja Pekka Rautakalliosta näkyi ottelun jälkeen.

Kokeneesta Rautakalliosta paistoi läpi ylpeys. Ylpeys omaa joukkuettaan kohtaan. 

− Jokainen pelaajamme antoi kaikkensa ja pelasi sillä tasolla, mihin rahkeet riittävät. Enempää ei voi vaatia. Meillä oli jatkoajalla yksi tolppa, ja sitten kaveri iskee maalin hetken päästä, mutta ne kuuluvat tähän lajiin. Ei niille mitään voi.

− Aloitimme kauden todella hyvin. Matkan varrella oli huonoja ja hyviä jaksoja. Vaikka kautemme päättyikin jo, niin pudotuspelipaikkaan pitää olla tyytyväinen. 

Loukkaantumisista läpi kauden kärsinyt joukkue joutui keksimään paljon ratkaisuja peluutuksen suhteen. Avainpelaajien kolhujen vuoksi moni nuori ässäpeluri sai kauden aikana enemmän vastuuta mitä oli ehkä alunperin suunniteltu.

Ässät peluutti paljon omia nuoria kokoonpanossaan. Omista kasvateista muun muassa Valtteri Viljanen ja Jarno Kärki pelasivat vakuuttavat debyyttikaudet. Rautakallio näki nuorten tuoman panoksen positiivisena asiana.

− Meillä oli paljon loukkaantumisia, joten suunnittelemamme nuorien pelaajien rotaatio ei aivan toteutunut. Toisaalta, nuoret saivat paljon vastuuta ja ottivat sen myös erittäin hyvin vastaan. Meillä oli valtava määrä ensikertalaisia ja pojista otettiin kyllä kaikki irti, niin henkisellä kuin fyysiselläkin puolella, Rautakallio kehui.

− Minulla on kaiken kaikkiaan erittäin positiivinen ja ylpeä olo tästä joukkueesta.

Kesäloman kynnyksellä Rautakallio suuntasi katsettaan myös jo hieman tulevaan kauteen. Ässävalmentaja toi esiin tulevaisuudessa menestyksen mahdollistavia tekijöitä.

− Meidän pitää olla tulevaisuudessa fyysisempiä ja röyhkeämpiä. Haluan, että täällä [Porissa] pelataan meidän näköistämme jääkiekkoa, Rautakallio päätti ja toivotti läsnäolijoille hyvää kesää.

» Lähetä palautetta toimitukselle