Patrik Virralle pelaaminen Turussa maistuu

LIIGA / Haastattelu
Patrik Virta on ollut kahden edellisen kauden ajan TPS:n hyökkäyksen kantavia voimia.
Kuva © Jaakko Stenroos - https://jaskan.kuvat.fi/
Sulavaliikkeinen laitahyökkääjä Patrik Virta on ottanut paikkansa Turun Palloseuran kakkoskentän laidasta. Vaikka maalimäärät ovat jatkuvasti nousussa on hyökkääjä saanut luoda pelaajana itselleen täysin oman identiteetin isästä huolimatta.

Vuonna 1996, Hämeenlinnassa syntynyt entisen SM-liiga tähti Tony Virran poika Patrik Virta on ottanut paikkansa Turun Palloseurassa. 

Nopea ja sulavaliikkeinen 180 senttinen laitahyökkääjä on tehnyt kolmella ensimmäisellä Liiga-kaudellaan yhteensä 24 maalia, mutta määrä on kovassa kasvussa.

Hyökkääjä on viihtynyt kolmen vuoden ajan Turussa.

- Turku on hieno kaupunki, täällä on ihmisen hyvä olla. Joukkueessa asiat hoidetaan todella hyvin, joten ei ole kyllä valittamista, Virta korostaa.

Viimeisimmän maalin Virta iski Tapparan verkkoon TPS:n vuoden 2018 ensimmäisessä kotiottelussa. Mahdollisuus oli iskeä ainakin neljä maalia, sillä nuorukaisella oli monta loistavaa maalintekopaikkaa.

Viime kaudella hyökkääjä iski neljätoista maalia. Tällä kaudella määrä on toistaiseksi kahdeksassa. Virta itse näkee kehittyneensä kokonaisvaltaisemmaksi pelaajaksi viimeisen vuoden aikana.

- Kokonaisvaltaisesti olen kehittynyt. Pystyn illasta toiseen pelaamaan voittavaa lätkää. Vuosi kokemusta lisää auttaa paljon. Kesällä olen saanut nopeutta ja räjähtävyyttä lisää, niin sitä kautta pääsee haastamaan vastustajaa.

Osasyy Virran hyvään vireeseen on ketjukaveri Ilari Filppulassa ja Petrus Palmussa.

- Meillä on hyvä kenttä kasassa. Siinä laidalla on hyvä pelata. Välillä haettu roolituksia, kun kaikki olemme samantyylisiä pelaajia. Tykkäämme pitää kiekkoa, mutta kaikkien tehdessä yhdessä töitä, niin meidän peli näyttää oikeinkin hyvältä.

Välillä haettu roolituksia, kun kaikki olemme samantyylisiä pelaajia.

"Rangersista ollaan oltu yhteydessä lähes kuukausittain"

Viime kesänä nuoren hyökkääjän yksi unelmista toteutui, kun New York Rangers varasi hänet NHL:n seitsemännellä kierroksella. 

Rangersin varauksesta huolimatta hyökkääjä menee päivä kerrallaan uraansa jääkiekkoilijana eteenpäin, eikä ota turhaa stressiä tulevasta.

- Rangersista ollaan oltu yhteydessä lähes kuukausittain. Ei ole puhuttu mitään tulevaisuudesta. Enemmänkin jutellaan peleistä ja siitä mitä voisi tehdä paremmin. Paljon tulee keskusteltua Mikko Elorannan kanssa, joka toimii organisaation pelaajatarkkailijana. Mikko käy täällä usein katsomassa pelejä.

Isällä iso arvo kehityksessä

Patrik Virran isä, Tony Virta pelasi ammattilaisena jääkiekkoa seitsemäntoista kauden ajan. Tonyn uran tilastollisesti paras kausi osui vuosituhannen vaihteeseen, kun TPS:n mestaruuteen päättyneellä kaudella 2000/2001 Virta paukutti 27 maalia ja kuusikymmentä tehopistettä runkosarjaan.

Mestaruuskevään jälkeen Virta matkasi Pohjois-Amerikkaan ja NHL-joukkue Minnesota Wildin riveihin. Virta pelasi Wildin riveissä kahdeksan ottelua, jotka jäivät hyökkääjän ainoaiksi tarunhohtoisessa. Kahdeksassa ottelussa syntyi kuitenkin kaksi maalia, joten tyhjin käsin hyökkääjän ei tarvinnut jäädä.

Patrik Virta oli erittäin hyvällä pelipäällä Tapparaa vastaan.
Kuva © Jaakko Stenroos - https://jaskan.kuvat.fi/

Hyökkääjälupaus myöntää, että isästä on ollut todella suuri apu uran aikana nuoruudesta tähän hetkeen asti.

- On hänestä ollut iso apu. Jutellaan todella paljon peleistä ja hänellä riittää kokemusta auttaa, ja antaa neuvoja mikäli menee huonosti.

Toimittajat kyselevät Tonysta edelleenkin usein Patrikin kautta.

- Joka haastattelussa käytännössä kysellään isän kuulumisia, Patrik nauraa haastattelun loppuun.

» Lähetä palautetta toimitukselle