Patrik Lostedt iski voitto-osuman

LIIGA / Haastattelu
HIFK:n Patrik Lostedt on tullut tunnetuksi lähinnä tappeluinnokkuudestaan ja kovista taklauksista. Pisteiden, ja varsinkin maalien teko, on ollut Lostedtille vierasta. Tappara-ottelussa Lostedt otti kuitenkin kaikkien yllätykseksi ratkaisijan roolin iskemällä ottelun voitto-osuman ajassa 9.43. Maali oli Lostedtille SM-liigauran ensimmäinen.

Yleensä HIFK-otteluiden jälkeen huomion keskipisteenä paistattelevat Kimmo Kuhta, Jere Karalahti tai vaikkapa Ilkka Pikkarainen. Tappara-pelin jälkeen suurin kuhina kävi voittomaalin iskeneen Patrik Lostedtin ympärillä. Lostedt tuntui olevan itsekin hiukan yllättynyt maalistaan.

- Porthen ja Järvinen teki hienoa työtä nurkassa ja paini kiekon meille. Järvinen vetäisi maalia kohti ja mä sain sitten mailan väliin. Vähän onnekkaasti syntyi, mutta kaikki lasketaan, leveästi hymyilevä Lostedt kuvaili maaliaan. Syöttöpisteet maaliin saivat Jermu Porthen ja Turo Järvinen.

Tappara-ottelu oli yksi Lostedtin parhaista peleistä tällä kaudella. Maalin lisäksi Lostedt jakoi pari kovaa niittiä ja luistin tuntui kulkevan. Tällä kaudella Lostedtin liike onkin ollut huomattavasti viime kautista parempaa.

- Treenasin koko kesän HIFK:n kanssa. Viime vuonnahan tulin vasta loppukesästä joukkueeseen. Nyt olen päässyt täysipainoisesti keskittymään jääkiekkoon ja olen treenannut oikealla tavalla. Olen saanut olla terveenä ja se kyllä ruokkii kehittymistä, Lostedt kertoi syitä liikeen parantumiseen.

Kumpi sitten on mukavampaa, tappeluvoitto vai maalintekeminen?

- Maalintekeminen on aina hienoa! Molemmissa on puolensa, mutta tämä on tulosurheilua ja maalit ratkaisevat.

Lostedt kuuluu niihin pelaajiin, jotka peliaikaa saadessaan voivat pelata sekä hyökkääjänä että puolustajana. Kumpi paikka on miehelle itselleen mieluisin?

- Tällä hetkellä ei oikeastaan ole väliä. Mä olen pakki aina ennen ollut ja tykkään puolustaa. On se kuitenkin hienoa päästä hyökkäämään, ja varsinkin jos pääsee auttamaan joukkuetta maalilla ja taklailemalla.

Entäpä koska seuraava maali näkee päivänvalonsa?

- Toivottavasti pian, ei voi alkaa pilvilinnoja rakentaa. Hienoa, että eka tuli nyt ja toivotaan että lähiaikoina tulee toinen, Lostedt toivoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle