Patrik Lostedt innokkaana Mestis-pudotuspeleihin

MESTIS / Haastattelu
Patrik Lostedt edusti Bluesia viitenä kautena.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Mikkelin Jukurit hankki siirtorajalla joukkoihinsa aimo annoksen kokemusta ja kovuutta, kun Patrik Lostedt, 31, liittyi joukkueen mukaan. Bewe Hockeyssa ja Bewe Tuuskissa puolitoista vuotta kiekkoillut laituri odottaa innolla playoffs-kevättä.

31-vuotias Patrik Lostedt palasi Suomi-sarjasta aavistuksen kirkkaampiin valoihin, kun Jukurit hankki hyökkääjän siirtorajan kynnyksellä. Espoon Bluesissa vuosina 2007-2011 kiekkoillut ja kaksi hopeaa voittanut hyökkääjä palasi yllättäen Mestis-kehiin.

Kevään 2011 jälkeen Lostedt kiekkoili Bewe-puuhamies Teukka Ulanderin joukkueissa. Lostedt siirtyi työelämään kevään 2011 jälkeen, kun pelipaikkaa liigasta ei enää irronnut. Bewessä sai pidettyä kuntoa yllä ja reissaaminen jäi vähemmälle.

Mestis-runkosarjassa Lostedt ehti pelaamaan kaksi peliä. Jälkimmäinen oli runkosarjan päätösottelu. Koko viikon flunssan kourissa ollut Lostedt ehtii livahtaa Kouvolan jäähallin saunaan, mutta saapui nopeasti kertomaan kuulumisiaan.

Bewessäkin tavoiteltiin Mestis-nousua, mutta Mestis-pudotuspelit kiehtoivat.

− Ulander hoitaa siellä tosi hyvin kaikki puitteet ja muut asiat, mutta täältä tuli vielä kovempi urheilullinen haaste. Saatiin kaikki kuntoon siviilityönkin kanssa, niin nyt voi keskittyä vain jääkiekkoon. Toivottavasti mennään mahdollisimman pitkälle.

Runkosarjan voittajajoukkueella ei luonnollisesti voi olla muita tavoitteita kuin liigakarsinta. Lostedt toi Jukureihin ennen kaikkea leveyttä, mutta hyökkääjän panos isoissa peleissä voi nousta yllättävänkin suureksi. Lostedt taklaa painavasti, ärsyttää ja tekee kaikkensa joukkueen eteen.

Nickerson rauhoittunut

Ottelu KooKoota vastaan oli jälleennäkeminen vanhan tanssipartneri Matt Nickersonin kanssa. Lostedt kävi toisessa erässä vaihtamassa kuulumisia kuumentaen vaihtoaitioon liukunutta Nickersonia. Rukkaset pysyivät kädessä. Jälleennäkeminen nauratti pelin jälkeen Lostedtia.

− Vähän höpöteltiin, ei siinä mitään. Se on varmaan vähän rauhoittunut iän myötä. Mukavaa pientä lisäpörinää vatsanpohjalle.

Samassa erässä yleisön seasta mieskaksikko saapui aition taakse huutelemaan Lostedtille.

− Itse asiassa ne oli vaan tuttuja, jotka oli reissussa. Sanoin vaan, että menkää nyt kattomaan peliä!

Puolustajana hän ei SM-liigakaukaloissa oikein koskaan pärjännyt, mutta nelosketjun laituripaikka vakiintui Bluesissa. Hän teki työnsä hyvin ja meni jääkiekkoilijana isoin askelin eteenpäin, mutta polvivaivat kiusasivat. Kaudet 2008-09 ja 2009-10 jäivät kesken.

Vammat haittasivat liigasopimuksen saamista. Kauden 2010-11 Lostedt aloitti Vantaalla. Kevääksi hän palasi Bluesiin, muttei saanut enää jatkoa. Kuinka paljon on jäänyt harmittamaan, että loukkaantumiset sotkivat liigauran?

− En mä sillä lailla ole sitä miettinyt. Ne on asioita, joille ei voi mitään ja niitä tapahtuu.

− Mutta totta kai se olisi ollut mukavaa. Ja monta, monta vuotta siellä olisi varmasti voinut vielä vetää. Enkä usko, että se vieläkään ihan mahdotonta on, jos hommat lähtevät toimimaan. Ei tässä ihan ikäloppu olla.

Jääkiekko voittaa remonttihommat

Muita tarjouksia kevään 2011 finaalien jälkeen tuli, mutta perheen etu oli etusijalla.

− Ulkomailta ja Mestiksestä tuli kyselyitä, mutta kun on kaksi lasta ja asuntolainat, niin pitää olla realisti sen suhteen eikä voi vaimoakaan laittaa liriin.

Lostedt on työskennellyt "tavallaan kuljetusalalla".

− Teemme kaupparemontteja, kalusteet pois ja uutta takaisin. Lähinnä olen ollut kaupoissa ja hoitanut tavaroiden siirtämistä.

Kysymys työn mielekkyydestä naurattaa. Lostedt on viihtynyt töissä, mutta...

− Kyllä lätkä on kivempaa!

» Lähetä palautetta toimitukselle