Patrik Laine sankari-Kapasesta: "Oikea jätkä ratkaisi"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Patrik Laine onnistui maalinteossa myös finaalissa.
Suomen ykkösketju heräsi joidenkin vaisumpien erien jälkeen liekkeihin MM-finaalin kolmannessa erässä. Patrik Laine toi Suomen tasoihin avausminuutilla ja myöhemmin maalinteossa onnistui myös Sebastian Aho.

Suomi pelasi turnauksessa hyvin erilaisia pelejä. Alkulohkossa meno oli paikoin melkoista hurlumheitä, mutta puolustus tiivistyi loppua kohden, erityisesti välierässä ja loppuottelussa.

− Olihan ne erilaisia pelejä kuin esimerkiksi Slovakiaa vastaan, jossa pystyi tekemään lähes mitä halusi, turnauksen tähdistökentälliseen valittu Patrik Laine kommentoi.

− Viimeisessä kolmessa pelissä kuitenkin maailman kärkimaat vastassa. Vaikka he puolustivatkin hyvin, saatiin tarvittavat maalit tehtyä.

Kuten niin monta kertaa turnauksen aikana, Suomen vastustaja vastasi pelin ensimmäisestä maalista. Se ei kuitenkaan ollut missään vaiheessa lamaannuttava asia nuorten leijonien pelissä, pikemminkin vain taistelutahtoa nostattava.

− Annettiin taas eka maali vastustajalle, eikä ekan erän pelaaminen toiminut. Päätettiin sitten, että ei tämä näin voi mennä. Näitä tilaisuuksia tulee niin harvoin, että ne pitää käyttää.

Patrik Laine teki Suomen ensimmäisen maalin, kun kolmatta erää oli pelattu vain 24 sekuntia. Ilo jäi kuitenkin lyhytaikaiseksi, sillä toisessa päässä Andrei Svetlakov osui tolppien väliin vain 77 sekuntia myöhemmin.

− Tärkeä maali, harmi vaan ettei pystytty pitämään sitä seuraavia vaihtoja. Piti käydä tekemässä toinen ja sitten se oli meidän ketju, joka sen taas teki. Ihan uskomatonta.

Sebastian Ahon tasoitus syntyi erän puolivälin tietämillä ja vain pari minuuttia ennen loppua Mikko Rantanen ohjasi Suomen johtoon. Venäjä tuli kuitenkin tasoihin pelatessaan ilman maalivahtia, kun kellossa oli aikaa vain 6,9 sekuntia.

− Ajattelin, että näinkö tässä taas käy. Mutta annettiin vähän jännitystä katsomoon, tiedettiin että hoidetaan tämä homma.Isot jätkät ottivat sitten roolia ja "Kassu" kävi ratkaisemassa.

Laine oli erittäin mielissään siitä, että juuri Kasperi Kapanen oli voittomaalin tekijä, peilaten hänen aikaisempia aikaansaannoksia turnauksessa.

− Oikea jätkä ratkaisi. Vähän vaikeampia hetkiä ollut tässä turnauksessa, mutta nyt kun näitä pelejä ratkaistaan, hän on jäällä ja tekee ratkaisumaalin.

− Huomaa, että kaveri pelaa AHL:ssä, kun tuollaisesta paikasta pystyi virkkaamaan maalin.

Nuorten leijonien joukkuehenki on näkynyt vahvana koko turnauksen ja sen on pannut merkille myös Laine:

− Uskomaton ryhmä. En ole ikinä ollut vastaavassa porukassa mukana.

− Elämäni paras pariviikkoinen tämä on kyllä ollut. Harmi, kun päättyy tähän, mutta ei tämä paremmin olisi voinut päättyä.

» Lähetä palautetta toimitukselle