Patric Hörnqvist ylisti Ruotsin välieräsankaria: "Tällaisia maalivahteja tarvitsee, jos haluaa mennä pitkälle turnauksessa"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Hörnqvist iski maalin Yhdysvaltoja vastaan.
Kuva © Emil Hansson www.hanssonsphoto.net
Ruotsi eteni näytöstyyliin miesten MM-kisojen finaaliin Kööpenhaminassa, kun joukkue voitti välierässä Yhdysvallat murskaavasti. Patric Hörnqvist osallistui Tre Kronorin ratkaiseviin maalitalkoisiin toisessa erässä.

6−0-lukemiin päättyneen välierän jälkeen Kööpenhaminan Royal Arenan käytävillä kuului äänekästä ruotsinkielistä laulua. Ruotsin ja Yhdysvaltojen välistä ottelua oli seuraamassa pääasiassa sini-keltaisiin pukeutuneita kannattajia.

Kamppailun jälkeen hallin uumenista haastatteluun löytyi ensimmäiseen MM-finaaliinsa päässyt Pittsburgh Penguinsin tähtihyökkääjä Patric Hörnqvist, joka ylisti joukkueen maalivahtia Anders Nilssonia huipputuloksen takaamisesta. Veskari koppasi muhkeat 41 kiekkoa 60 minuutin aikana, eikä päästänyt yhtäkään selkänsä taakse.

− Sen (finaalin) takiahan minä tulin tänne. Tulin tänne voittamaan ja nyt meillä on tilaisuus siihen. Nautimme ja pelaamme huomenna turnauksen parhaan ottelun.

Kamppailun ehdottomasta sankarista, maalivahti Nilssonista Hörnqvist ei ollut löytää sanoja, kuvaillessaan tämän iltapuhdetta.

− Ottelun paras pelaaja. Tällaisia maalivahteja tarvitsee, jos haluaa mennä pitkälle turnauksessa. Myös puolustuspelimme oli hyvää, pidimme heidät pelin ulkopuolella ja Nilsson teki huippupelastuksia. He eivät saanet mitään huippupaikkoja, ja he heittivät tuurikiekkoja huonoista kulmista maalille, kertoi Tre Kronorin kolmannen osuman iskenyt hyökkääjä.

Ruotsi oli laukausten valossa varsinkin ensimmäisessä ja kolmannessa erässä jyrän alla, sillä Nilsson joutui venymään ensimmäisessä erässä kiekon tielle 16, ja päätöserässä peräti 20 kertaa. Toinen erä oli tasaisempi, ja silloin ruotsalaisvahti koppasi loput viisi pikkumustaa koko 41 torjunnan saldostaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle