Pasi Arvonen jatkaa Mälkiän viitoittamalla linjalla - "Mestaruus on ainoa tavoite"

MESTIS / Haastattelu
HPK:sta tuttu päävalmentaja Pasi Arvonen käskyttää vantaalaisia.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Kiekko-Vantaa julkisti toukokuussa uuden päävalmentajan, Pasi Arvosen, ottavan vastuun valmentamisesta. Viime kaudella loistanut lohipaitojen miehistö ei joudu muuttamaan pelifilosofiaansa.

Kiekko-Vantaa sai toukokuussa uuden päävalmentajan, Pasi Arvosen, samalla kun kaksi kautta lohipaitojen käskijänä valmentanut Simo Mälkiä siirtyi Kouvolan KooKoon Liiga-joukkueen peräsimeen.

Hämeenlinnalaisella valmentajalla on kokemusta Liigasta, kun hän toimi HPK:n joukkueen luotsina kausina 2006-2016. Ensimmäisenä kautena Hämeessä HPK saavutti pronssia. Mestis ei ole aivan tuntematon Arvoselle, sillä hänellä on vyöllään kausia muun muassa FoPS:sta ja Hermeksestä, missä hänelle pujotettiin kaulalle pronssimitali kaudella 2003-04.

Arvonen pitää päätöstään tulla Vantaalle valmentamaan kohtalaisen selvänä asiana. Suurin syy Vantaalle tulemiseen on kuitenkin farmisopimus Jokerien kanssa.

− Vantaalla on tehty laadukasta työtä. Tiesin, että pelaajat ovat nuoria ja hyviä. Yhtenä houkuttimena tässä pestissä oli se, että Kiekko-Vantaa ja Jokerit tekevät läheistä yhteistyötä. Farmiseurana toimiva Kiekko-Vantaa voi mahdollisuuksien mukaan antaa pelaajia KHL:ään, tai vastaavasti johonkin Liiga-joukkueeseen, Arvonen kertoi.

Löydetty identiteetti ei muutu

Kiekko-Vantaan löytämä identiteetti ei ole uuden päävalmentajan mukaan kokemassa mitään täysin radikaaleja muutoksia. Mälkiän kahden kauden edistyminen ei siis ole muuttumassa.

− Ei ole erikoista tai tiettyä tekemisen mallia. Jatkamme vauhdikasta ja fyysistä pelitapaamme jatkossakin. Tietenkin tuon harjoitteluun omia mausteita, mutta pääasiassa jatkamme vahvoja otteita.

Arvonen myöntää, että viime kautena komeetan lailla kiitänyt lohiryhmä tietää tavoitteensa. Vaihtoehtoja ei ole.

− Tavoitteemme on mestaruus. Se on ainoa mahdollinen kyseeseen tuleva päämäärä. Ilmoittaudumme mukaan taisteluun", Arvonen totesi.

Kiekko-Vantaa on solminut parisenkymmentä pelaajasopimusta. Mukana on uusia ja vanhoja, joukkueessa jatkavia nuorukaisia. Haussa on vielä pari kolme pelaajaa, yksi hyökkääjä ja pari puolustajaa. Kun meneillään ovat kauden harjoitusottelut, on Arvonen päässyt tutustumaan joukkueeseen vain muutaman kuukauden ajan. Jonkinlaisen tuntuman saamiseksi vaaditaan aikaa.

− Vielä ei voi spekuloida, ketkä ovat tärkeitä tai ketkä tulevat lyömään itsensä läpi Mestiksessä. Tärkeintä on saada mahdollisimman monta pelaajaa kosketuksiin Jokerien ja Liigan kanssa, Arvonen sanoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle