Pasi Arvonen ennätysten kirjoihin

MESTIS / Haastattelu
Pasi Arvoselle alkava kausi on jo neljäs peräkkäinen Hermeksen luotsina. Kyseessä on suuresta vaihtuvuudesta tunnetun seuran uusi ennätys, sillä edelliselle ennätysmiehelle Juha Pajuojalle kolme kautta (1998-2001) oli tarpeeksi.

- Pelillisesti mitään ei ole muuttunut dramaattisesti. Mutta hallinnollisesti Hermes on kehittynyt vuosi vuodelta ammattimaisempaan suuntaan, Arvonen sanoo.

- Täytyy kiittää Tapani Vuolteen ja Leif Kempaksen johtokuntia ja sponsoreita. He ovat jaksaneet tehdä sitä työtä, joka ei välttämättä aina näy jokapäiväisessä tekemisessä. Uskallan väittää, ettei Kokkolassa pelattaisi näin korkeatasoista jääkiekkoa tällä hetkellä ilman heitä, Arvonen jatkaa.

Alkava kausi on Arvoselle jo kuudes peräkkäinen Mestiksessä. Mikä onkaan sitten Mestis-valmentajalle tärkein tehtävä, pelaajien kehittäminen SM-liigalle, vai seuran luotsaaminen sarjan voittoon?

- Totta kai Mestis-voitto ja mahdollinen paikka ensi kauden jälkeisiin liigakarsintoihin, on sellainen porkkana jota pitää tavoitella. Pelaajatkin kehittyvät siinä sivussa kun on tavoitteita. Menestyvistä joukkueista nousee aina pelaajia liigaan, Arvonen sanoo.

Maajoukkue ei häiritse

Kokeneena Mestis-luotsina Arvonen oli odotettu valinta Kai Raution seuraajaksi niin sanotun Mestis-maajoukkueen valmentajaksi. Arvosella on takana myös kolme kautta kyseisen joukkueen apuvalmentajana.

- Ei maajoukkue oikeastaan vaikuta päivittäiseen tekemiseen sen enempää, että nyt joutuu katsomaan tuplamäärä videoita. Ennen riitti neljä tuntia, nyt edessä on kahdeksan tuntia kelailua.

Mestis-maajoukkueella on takanaan jo puolet kauden turnauksista. Heinäkuussa pelattu Pitsi-turnaus ei ainakaan tulosten valossa sujunut aivan nappiin.

- Pitsi-turnauksen joukkue valitaan aika pitkälle seuravalmentajien näkemysten perusteella. Silloin meillä oli takana vain yksi yhteinen jääharjoitus, kun jotkut joukkueet olivat olleet jäällä jo kaksi viikkoa. Siinä se suurin ero sitten olikin.

Joulutauolla Arvosen luotsaama maajoukkue osallistuu Ranskassa pelattavaan turnaukseen, eikä sen jälkeen ole lisäpelejä luvassa.

- Ranskaan valitaan paras mahdollinen joukkue, ikää ja kokoa katsomatta. Tämä nyt ei kuitenkaan välttämättä tarkoita sitä, että otetaan mukaan 20 parasta pistemiestä. Tietenkin seuravalmentajien näkemyksiä kuunnellaan silloinkin.

Joulutauolla Hermeksen harjoituksia vetää kakkosvalmentaja ja manageri Jouni Vuorinen.

» Lähetä palautetta toimitukselle