Partanen nautti vastuusta paluupelissään - alivoimalle ja maalivahdille kehuja

LIIGA / Haastattelu
Partanen oli positiivisin mielin ensimmäisen jukuripelinsä jälkeen.
Kuva © Oskari Mäkisarka
Mika Partanen pääsi ensimmäistä kertaa irti jukuripaidassa JYPiä vastaan. Ykkösketjun laidassa pelannut Partanen ei vielä avausottelussaan tehoille päässyt, mutta viitteitä osaamisesta kentällä nähtiin.

Mika Partanen oli tyytyväisenä tiukan 3-2-voiton jälkeen. Ottelu oli melko jäähyjen sävyttämä ja hyökkääjä nostikin mikkeliläisryhmän alivoimapelaamisen esiin voiton avaimina.

− JYP on iso, fyysinen ja taitava jengi, että vaikea niitä vastaan on aina ollut pelata. Tänään pelattiin hyvä peli ja voitettiin, Partanen summasi.

− Otettiin liikaa jäähyjä, mutta alivoima oli hyvää ja veskari pelasi erinomaisen ottelun. Ne olivat syyt miksi voitettiin tänään.

HIFK:ssa viime kaudet kiekkoillut laituri liittyi Jukureihin lainasopimuksella maanantaina, mutta pelasi ensimmäisen ottelunsa vasta lauantaina. Vastaanotto uudessa ryhmässä on ollut Partasen mukaan hyvä.

− Siinä kävi vähän niin, että sairastuin ja en sen takia päässyt pelireissulle mukaan, mutta muuten on mennyt hyvin. Tuossa on hyvä porukka jätkiä, eikä ole ollut mitään ongelmia.

JYPiä vastaan Partanen sai jääaikaa vajaat 12 minuuttia ja oli hankkimassa muun muassa Jukureiden avausmaaliin johtanutta jäähyä. Hyökkääjä oli tyytyväinen debyyttiinsä, vaikka myönsi, että hakemistakin vielä oli.

− Paljon paremmin on pelin rytmissä kiinni ja on koko ajan tatsi tehdä fiksumpia ratkaisuja, eikä vain sählää ja sohi kentällä ympäriinsä. Kyllä isoilla minuuteilla on helpompi pelata, Partanen kuvaili.

− Siinä oli mahdollisuus läpiajoon ja kaveri kahvasi minut kumoon. Paikat siinä oli itselläkin, mutta tuli tehtyä pari hölmöä ratkaisua, Partanen kertasi.

Maalintekokaan ei ollut Partasella kaukana, sillä hän karkasi kolmannessa erässä kertaalleen läpiajoonkin. Tällä kertaa maali kuitenkin vielä odottamaan seuraavia tilanteita.

− Rysty oli vähän herkässä ja nousi vähän liikaa, mutta sellaista se on, Partanen naurahti.

− Toivottavasti seuraavassa pelissä saisi sen rystyn nostettua ylänahkaan, hän lisäsi.

» Lähetä palautetta toimitukselle